3 Nations Cup Ravels | Zaterdag

De 3 Nations Cup is een drielandenwedstrijd die wordt georganiseerd door de wielerbonden van België, Duitsland en Nederland. Dit weekend stond de eerste van de drie wedstrijden op het programma in Ravels, België. De tweede in Nederland gaat helaas niet door en de derde is in Duitsland en wordt verreden in Ahnatal.

Voor de wedstrijd in Ravels waren er zaterdag ongeveer 500 deelnemers. Het merendeel van de aanwezige rijders was afkomstig uit Nederland. Het drielandengevoel werd niet echt gesterkt, want er waren maar weinig Duitsers aanwezig. Het was meer een wedstrijd tussen België en Nederland. Als we de historie van de 3 Nations erbij pakken, heeft Nederland deze wedstrijd nog elke keer gewonnen. Vanaf het begin wordt er fel gestreden door onze rijders en dus ook veel gewonnen. Zo ook dit weekend liet Nederland zich weer van voren zien. In alle leeftijden werd er weer gestreden om die eerste plaats.

Accomodatie

The BMX Devils in Ravels hadden de eer om dit jaar de eerste 3 Nations wedstrijd te organiseren en deze organisatie stond als een huis. De accommodatie, het terrein was zeer geschikt voor deze wedstrijd. De baan zag er wat compact en hoekerig uit, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werden mooie races gereden en ook waren er de nodige inhaalacties. De mooiste races zijn er die tot de streep gestreden worden.

Boys 15-16 Jaar

Waar de focus toch vaak op een bepaalde rijder ligt, kan de andere nu juist voor verrassing zorgen. Jaro van Lier deed dit… Waar in deze klasse toch vaak gekeken wordt, naar Jason Noordam, huidige Europees kampioen. Was het Van Lier die er met de winst vandoor ging. De Nederlandse rijder van Team J.E.T.T. had in de finale de binnenkant en een sterk eerste stuk. Waar op de eerste bult nog twee rijders onderuit gingen, kon hij als eerste de bocht insturen. Noordam zat hem op de hielen. Op het derde stuk kwam de Europees kampioen aanzetten en probeerde hij op het laatste stuk langs zij te komen. Het werd spannend tot op de streep… Foto Finish. Noordam werd tweede en Van Lier pakte de winst. Jesse Soede werd derde.

Foto: PeeJee Media

Girls 11-12 Jaar

Startend vanaf plek vier, pakte Lieke van der Aa op de eerste bult al meteen haar voorsprong. Aan het einde van het eerste stuk, lag ze al twee fietslengtes voor. Van der Aa is dit jaar gewoon te sterk voor haar tegenstanders. Ze laat het er zo gemakkelijk uitzien, zoals zij over die baan heen vloeit. De kracht van haar eerste stuk en de souplesse waarmee ze over de bulten heen rijdt, is gewoon mooi om te zien. Van der Aa maakte geen enkel foutje in de finale en reed ongestoord naar de finish. Op een aantal lengtes achterstand, eindigde Iris Smit en derde werd Isa van der Velden.

Foto: PeeJee Media

De resultaten van deze dag kunt u hier bekijken en wilt u de finales nog een keer terugkijken, kunt u hier klikken.