Soede wint in Kampen

Zondag stonden weer diverse rijders aan het hek voor de zevende nationale wedstrijd van het seizoen. Deze keer waren we te gast bij KWC Kampen. Bij de Junioren moest een fotofinish bepalen wie de winnaar van de dag werd. Soede ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

De zevende nationale wedstrijd werd op de baan van KWC Kampen verreden. Het publiek was weer in groten getale aanwezig en de rijders waren klaar voor een nieuwe ronde. We zagen mooie manches, met veel strijd… Zo ook bij de Junioren. In een mooie finale moest een fotofinish de winnaar aanwijzen. Jessy Soede en Jesse de Veer reden samen op de finish af en het blote oog kon niet bepalen wie de winnaar was. Uiteindelijk was het de rijder, uitkomend voor WARP BMX Team, die er met de winst vandoor ging. De Veer, rijdend voor Verlu BMX, moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Verlu rijder fietst dit seizoen een klasse hoger en kan aardig mee met de snelste in deze klasse. Met een tweede plaats mag hij dan ook zeker tevreden zijn. Kees Wildeboer werd uiteindelijk derde en maakte het podium compleet.

Foto: PeeJee Media

Uitslag Elite Men:

  1. Elwin Remmerts
  2. Lainbert Merselina
  3. Max Kremers

Boys 11

In de klasse Boys 11 jaar ging de winst naar Mica van den Berg. Niet geheel verrassend, want de Ultimate rijder, fietst het hele seizoen al eenzaam vooraan. De jonge rijder laat het er op de baan altijd zo gemakkelijk uitzien. Met een mooie vloeiende stijl, springt hij over de baan. De rest kan alleen maar toekijken en vechten om de tweede plaats. Dean Vermeulen reed in de finale uiteindelijk naar een mooie tweede plaats en achter hem finishte Luca de Rooy.

Foto: PeeJee Media

Women 17+

In deze gecombineerde klasse was er de winst voor lokale rijdster, Celia Visch. Zij pakte de winst op haar thuisbaan. In deze klasse reden ook twee junioren mee, Lieke van der Aa en Lissi van Schijndel. Helaas waren er niet meer inschrijvingen in de Elite klasse. In Frankrijk werd dit weekend een wereldbeker verreden en daar waren de meeste Elite rijdsters aanwezig. Pechvogel in deze klasse, was Jennifer Maerten. Zij kwam lelijk ten val in de eerste manche. Hopelijk gaat het goed met haar. Visch wist al haar moto’s te winnen en ook in de finale was ze veruit de snelste. Met afstand pakte ze de winst, voor Van Schijndel en Anouk Janssen.

Foto: PeeJee Media

Aanstormend talentje

In de klasse Girls 5-8 jaar rijdt ook zo’n talentje rond, die alle wedstrijden op haar naam weet te zetten. Fem Mulhuyzen is haar naam… Met de Nederlandse- en Europese titel en een bronzen plak op het WK is haar seizoen al meer dan geslaagd. In Kampen wist de renster van het VDH BMXRacing team al haar moto’s te winnen en ook in de finale kwam er niemand aan te pas. Lotte Nijssen werd tweede in deze klasse en derde werd Evy Peters. Van deze jonge lichting, gaan we hopelijk nog lang genieten. De volgende nationale wedstrijd is in Dedemsvaart op 8 oktober. Tot dan!

Fem Mulhuyzen met haar vader vlak voor de finales. (Foto: PeeJee Media)