De organisatie

De KNWU is heel blij samen met medeorganisator Papendal en hoofdsponsor Oegema Logistics, het Nederlands Kampioenschap BMX te kunnen organiseren.

Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober, zal het Oegema Logistics NK BMX 2020 op de BMX baan van Papendal verreden worden.

Papendallaan 9
6816 VD  Arnhem

COVID 19

Door Covid-19 zal het NK er anders uitzien. Het NK is toegankelijk voor de renners en zijn/haar begeleider.
Publiek zal niet toegelaten worden. Om dit Oegema Logistics NK BMX plaats te kunnen laten vinden, hebben we de medewerking van afdelingen, verenigingen, ouders/begeleiders en renners hard nodig. Het is van belang dat een ieder zich aan de maatregelen en richtlijnen houdt die voorgeschreven worden. Zie NK
BMX Covid 19 protocol.

Zie ook volgende links:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport
https://sportengemeenten.nl/publicaties/sport-en-coronavirus/

ALGEMEEN

De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel 6, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave, is van toepassing op het Nationaal Kampioenschap, aangevuld met de voor 2020 geldende Jaarlijkse Besluiten BMX.
In 2020 wordt het Nationaal Kampioenschap BMX verreden op Papendal op 11 en 11 oktober 2020. De klassen worden verreden op zaterdag 10 oktober of op zondag 11 oktober 2020. De indeling wordt nog gepubliceerd. Tijdens het Oegema Logistics BMX Nationaal Kampioenschap 2020 worden er geen fysieke lijsten
gepubliceerd. De start- en uitslaglijsten etc. worden gepubliceerd op www.bmxnederland.nl. Deze lijsten zijn de officiële uitslagen en startlijsten.
Indien er motiverende reden zijn kan de Sporttak Commissie BMX afwijken van het reglement.