Hartman wint laatste wedstrijd

Ryan Hartman pakte afgelopen zondag de winst in de Junior Men categorie, tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. Van Santvoort was de snelste dame na drie manches. 

De laatste nationale wedstrijd werd verreden op de baan van FCC De Vaart, in Dedemsvaart. Het was een mooie opkomst en men had er zin in. De sfeer zat er goed in en we werden wederom verwend met mooie races. Ook voor de laatste race van het seizoen was men gebrand op die overwinning. Bij de Junioren wist Hartman nog niet eerder een wedstrijd te winnen. Hij zat er vaak dichtbij, maar winst zat er tot nu toe niet in. Maar voor de laatste wedstrijd had de rijder woonachtig in ‘t Loo, zijn zinnen gezet op de winst. Hartman: “Ik voelde me goed voor de finale en was klaar om een mooie finale neer te zetten.” Nou dat heeft hij zeker gedaan. Samen met Bart Bakker streed hij tot de laatste meters. Lang zag het er uit dat de Nederlands kampioen de wedstrijd zou gaan winnen, maar Hartman klopte Bakker nipt op de streep. “Ik had een goede start, maar ik viel helaas iets wat neer, waardoor ik als tweede de eerste bocht in ging. Toen was het nog close racen op het tweede stuk, waarbij het bij mij op de pro sectie gelukkig nog net goed ging. Na de tweede bocht probeerde ik gewoon mijn rust te houden en ‘smooth’ mijn rondje uit te rijden.” Omdat Bakker een andere variatie koos op het laatste stuk, zag de rijder van TVE Sport kans om dichterbij te komen. En in de laatste meters voelde Hartman zich nog fris en had hij iets meer snelheid en moest de fotofinish het bepalen. “Ik ben erg blij om na vaak dichtbij te zijn gekomen, nu dan eindelijk een nationale wedstrijd op mijn naam te kunnen schrijven.” Derde in deze klasse werd Jessy Soede.

Foto: PeeJee Media

Elite, U23 en Junioren dames

In deze gecombineerde klasse stonden drie dames aan het hek, waaronder Renske van Santvoort. De rijdster voor het Verlu BMX Team, was na drie manches de snelste van de dag. Van Santvoort, Nederlands kampioene onder 23, maakte twee weken geleden bekend, dat ze volgend seizoen voor het nationale team zal gaan rijden. Een mooie stap voor deze jonge dame. Hopelijk gaan we nog veel van haar genieten in het oranje.

Foto: PeeJee Media

Elite Men

Deze keer was het veld iets breder gevuld bij de mannen. Een derde manche werd verreden tijdens de finales en ook in deze klasse was er spektakel. Elwin Remmerts wist dit seizoen meerdere wedstrijden op zijn naam te zetten, maar moest in Dedemsvaart zijn meerdere erkennen in Rinke Oegema. De rijder reed een thuiswedstrijd en behaalde een behoorlijke snelheid op de baan. Met twee keer winst in de drie verreden moto’s was het Oegema op één, Remmerts met een tweede plek en op de derde plaats eindigde, Boris Brekelmans.

Foto: PeeJee Media

Bedankt Trees Sprengers

Een wedstrijd kan niet verreden worden zonder de hulp van de vele vrijwilligers op en naast de baan. En eentje daarvan is Trees Sprengers. Zij heeft zich jarenlang ingezet voor de sport. Als moeder van Dana en Kevin Sprengers kwam ze al snel met BMX in aanraking. En als lid van de CFX en OTBMX heeft Trees zich jarenlang vrijwillig ingezet om de nationale wedstrijden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nu verloopt alles digitaal, maar destijds werden de scores nog op de lijn ingevuld en handmatig verwerkt. Zelfs de finales werden met de hand ingevuld. Gelukkig hoeven we dat nu niet meer te doen, maar zijn de vrijwilligers nog steeds onmisbaar. Daarom ook via deze weg een bedankje voor al haar inzet als Secretary de afgelopen jaren.

Foto: PeeJee Media