Van Lier wint in Barendrecht

Jaro van Lier wist in Barendrecht de zesde nationale wedstrijd van het seizoen te winnen. Hij deed dit op zeer overtuigende wijze. Van Lier finishte met een grote voorsprong op de rest van het veld.

De zesde nationale wedstrijd werd verreden op de baan in Barendrecht. Vier weken geleden kwam FCC Barendrecht naar voren, om het gat op te vullen en deze nationale wedstrijd te organiseren. Met weinig tijd om alles voor te bereiden, werd er zondag desondanks een top wedstrijd neergezet. De dag verliep voorspoedig en de club had het goed voor elkaar. Complimenten voor de manier waarop ze deze wedstrijd hebben aangepakt.

Van Lier

Het was een ontzettende warme dag en de rijders moesten rekening houden met flinke hitte. Mensen zochten naast de baan de schaduw op, maar op de baan was het heet. Na drie manches te hebben verreden, mochten we ons al snel gaan opmaken voor de finales. En in deze finales stond ook Van Lier. Het leek erop, of deze junior iets wilde rechtzetten. Tijdens het NK werd Van Lier namelijk op de streep geklopt en zag hij zo de titel voor zijn neus verdwijnen. In Barendrecht liet de junior er echter geen gras over groeien en zette vanaf het begin zijn turbo aan. Met een flinke voorsprong kwam hij over de streep, met daarachter, Mika Lang en Bart Bakker. Van Lier die behoorlijk wat blessureleed heeft gehad, kent een goed seizoen en laat zich geregeld van voren zien. Het valt op dat Van Lier flinke stappen heeft gemaakt en zelfverzekerder op zijn fiets zit. Hopelijk gaan we nog veel van hem genieten.

Jaro van Lier in actie. (Foto: PeeJee Media)

Elite Men & Women

Tijdens de nationale wedstrijden is het altijd lastig om een volledig veld aan het starthek te krijgen. Dit was ook in Barendrecht het geval. Er waren maar twee Elite dames en zes mannen aanwezig. In goed overleg is toen besloten om deze groep samen te laten rijden. Over drie manches werd beslist wie er met de eerste prijs vandoor gingen. Bij de mannen was dit Elwin Remmerts en bij de dames stond Meredith van der Haar op de hoogste trede. De twee dames, allebei nog junior, vonden het heerlijk om een keer tegen de mannen te fietsen. Ze hadden er dan ook echt lol in. Maar dit is natuurlijk niet hoe je je een nationale wedstrijd voorstelt. Hopelijk zien we hier in de toekomst verbetering in.

Podium Elite Men. (Foto: PeeJee Media)
Podium Elite Women. (Foto: PeeJee Media)

Podium Boys en Girls 15-16

Boys:

  1. Twan van Dorp
  2. Jens Lauwers
  3. Sepp Schipper

Girls:

  1. Luna Louwerse
  2. Bo Makkink
  3. Reza Roks