Nationale BMX wedstrijdKalender 2024

Bij deze de wel verwachte BMX wedstrijdkalender van het jaar 2024. We starten het seizoen wederom met het NKC, waarvoor dit jaar FCC Barendrecht aan de slag gaat.

De naam Topcompetitie is verdwenen, omdat er geen overkoepelend klassement meer is. Hierdoor zijn alle wedstrijden in 2024 “Nationale Wedstrijden” geworden. Fantastisch om te zien dat FCC Nuland de handschoen heeft opgepakt om een C-1 wedstrijd te organiseren op 24 maart, zodat er voor onze topsporters een extra mogelijkheid komt, om punten te halen voor de Olympische kwalificatie. Ook prachtig om te zien dat Tiel op 15-16 juni een UEC-Cup gaat organiseren en dat we een week later, op 22-23 juni, een SX Worldcup hebben op Papendal.

Verder is er op 15 september een “nieuwe” wedstrijd opgenomen in de kalender, het “Regionaal Kampioenschap”. Goed om te weten dat met ingang van 2024 het alle renners is toegestaan om deel te nemen aan BMX-wedstrijden in andere regio’s dan waar zij wonen en/of hun club is gevestigd. Dit is echter niet het geval op 15 september 2024. Op die datum is het niet toegestaan om deel te nemen aan een BMX-wedstrijd buiten de eigen regio. Alle regio’s kunnen dus hun RK organiseren op deze zelfde dag.

BMX Kalender 2024