Nieuws

Transponders 2023

De KNWU wenst de BMX-sport graag zo laagdrempelig en betaalbaar mogelijk te houden. Ze zou het jammer vinden dat er rijders afhaken (of niet inhaken) vanwege de kosten.

Van Bemmelen wint in Barendrecht

Bart van Bemmelen wint de laatste top competitie van het seizoen. De Nederlands kampioen in de klasse U23, wist zijn fiets als eerste over de streep te drukken voor Tim Goossens.

Correctie uitslag Zwanenburg

Bij deze een correctie op de eerdere berichtgeving, betreffende de uitslag van de afgelaste top competitie nummer vijf in Zwanenburg.

Update afgelaste wedstrijd Zwanenburg

Het zal iedereen niet ontgaan zijn dat tijdens de BMX Topcompetitie nummer vijf in Zwanenburg, de PCP heeft moeten besluiten om de wedstrijd te staken vanwege herhaaldelijk defect aan het starthek.

Top competitie nummer 5 afgelast

Dit weekend werd alweer de vijfde en een-na-laatste top competitie van het seizoen verreden. Ondanks de hevige regen die dag zou het een mooie wedstrijddag moeten worden.

Nederland wint de 3 Nations Cup 2022

De laatste wedstrijd in de 3 Nations Cup werd afgelopen weekend verreden op Nederlandse bodem. FC Unitas in Assen had de eer om deze laatste drielandenwedstrijd te hosten op hun mooie thuisbaan.

3 Nations Cup in Zolder

Dit weekend werd in Zolder de eerste wedstrijd na de zomerstop verreden. Deze keer was het een 3 Nations Cup, maar op de zondag voelde het als een Europese ronde.

Amerikaanse winnaar in Raalte

De vierde top competitie werd afgelopen weekend verreden in Raalte, een nieuwe baan binnen de nationale kalender.

Brink wint Europese ronde nummer negen

Dit weekend werden in Kampen alweer de negende en tiende ronde verreden van de UEC European Cup. Zaterdag werd de negende verreden en op deze dag won Jaymio Brink in een mooie finale, de Junior Men klasse.

Remmerts wint top competitie 3

Elwin Remmerts wist in Baarn de derde top competitie op zijn naam te schrijven. In een uitstekende finale, leek het in de laatste bocht toch nog even mis te gaan.

Brink wint bij de Junioren in Ahnatal

Tijdens de eerste 3 Nations Cup wedstrijd in ahnatal, afeglopen weekend, was het Jaymio Brink die de winst wist te pakken in de categorie Junior Men. Op de toch wel magische baan, was het de Nederlands kampioen die de rest voor wist te blijven.

Kater wint tweede topcompetitie in Tiel

De tweede topcompetitie werd zondag verreden op de baan van de Weirijders in Tiel. Winst bij de mannen was er voor BMX Jett rijder, Roy Kater en bij de dames was de winst voor Renske van Santvoort van het Verlu BMX Team.

3NC Ahnatal 2022

Belangrijke info Tickets koop je online via deze link Camping spots and Team-Area is fully booked Deadline Ahnatal is 21-04-2022

Winst voor Van Eeuwijk in Erp

De eerste nationale wedstrijd, was weer een mooie. Op de baan van FCC Wheels in Erp, werd gestreden om de winst bij de eerste top competitie van het seizoen.

NKC 2022, Wijchen

In Wijchen werd zondag het Nederlands Kampioenschap voor Clubs verreden. Dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en na twee jaar corona leed mocht er eindelijk weer publiek aanwezig zijn en dat voelde als vanouds.

Na ruim 15 jaar weer een NKC in Wijchen

Op zondag 27 maart organiseert FCV Wycross voor het eerst sinds 2006 weer een NKC. De club die in 2021 haar 40 jarig bestaan vierde, kijkt er naar uit om het BMX seizoen van de KNWU, af te mogen trappen.

BMX Jett zet de volgende stap

Met ingang van 2022 heeft BMX JETT een nieuwe weg ingeslagen voor wat betreft de ontwikkeling en begeleiding van ambitieuze talentvolle renners.

Schotman wint laatste TC op thuisbaan

Mitchel Schotman wint de laatste Top Competitie van het seizoen 2021. Na een mooie reeks was de TC in Kampen voorlopig weer de laatste wedstrijd.

Schotman naar het nationaal team

Vandaag werd dan officieel bekend gemaakt, dat Mitchel Schotman volgend jaar zal rijden voor het Nederlands team. Hij zal zijn coach volgen en zich voegen bij de nationale selectie, een droom die hij al sinds kinds af aan koestert.

3 Nations Cup Ahnatal 2021

De laatste race in de reeks 3 Nations Cup wedstrijden was dit weekend in Ahnatal, Duitsland. Veel rijders kijken ieder jaar weer uit naar deze wedstrijd.

European Rounds 9 & 10 Papendal

Afgelopen weekend stonden de laatste twee rondes van de European Rounds op het programma. De Europese rondes worden georganiseerd door de UEC.

3 Nations Cup Ravels | Zondag

Zondag was de tweede dag van de drielandenwedstrijd in Ravels. Vandaag wederom alle leeftijden aanwezig en ook de Elite rijders.

3 Nations Cup Ravels | Zaterdag

De 3 Nations Cup is een drielandenwedstrijd die wordt georganiseerd door de wielerbonden van België, Duitsland en Nederland. Dit weekend stond de eerste van de drie wedstrijden op het programma in Ravels, België.

Top Competitie Uithoorn | Dag 2

Dag twee van de top competitie in Uithoorn, was een droge, zonnige dag. Deze dag was het de beurt aan rijders ouder dan 13 jaar en de Elite.

Top Competitie Uithoorn | Dag 1

De tweede TC van het seizoen was dit keer in Uithoorn. De competitie wederom verdeeld in twee dagen. Op de eerste dag was het de beurt aan de cruisers en de rijders tot en met 12 jaar. Het was een korte natte dag.