3 Nations Cup Ravels | Zondag

Zondag was de tweede dag van de drielandenwedstrijd in Ravels. Vandaag wederom alle leeftijden aanwezig en ook de Elite rijders. Het beloofde weer een spectaculaire dag te worden. Mooi weer en BMX, de ingrediënten voor een perfecte dag.

Aanvang van de wedstrijd was iets eerder dan de zaterdag. Om 10.00u ‘s ochtends stonden de eerste manches op het programma. De zon stond laag en scheen door de bomen… Het beloofde weer een mooie dag te worden. Sommige hadden hun cruisers verruild voor de 20 inch fiets en de Elite waren vandaag ook weer aanwezig. Dat kon je tijdens de ochtend training al merken. De kleintjes stonden tijdens de Pro Sectie training, naast de kant en genoten van de rijders op de baan. In de laatste bocht, spoorde ze de rijders zelfs aan voor kunstjes. Mitchel Schotman was hier zeker in te vinden en had zijn fans dan ook op de hand. De sfeer zat er goed in…

Tim Goossens

Europees kampioen en rijder van het nationaal team, had er vandaag zin in. Tijdens de eerste manche stond hij aan het hek en reed als een van de eerste naar de eerste bocht. Maar daar ging het mis voor Tim Goossens. Hij ging hard onderuit en bleef even liggen. Uiteindelijk kon hij toch weer op eigen kracht de baan verlaten en probeerde hij het zelfs in de tweede manche. Maar daar moest hij het vlak na de start al laten lopen. Einde oefening voor de Europees kampioen. Goossens: “Ik sprong voor de eerste bocht net iets te kort waardoor ik de top aantikte. Ik was onmiddellijk uit balans en schoof meteen weg. Het wegschuiven was niet het ergste, maar daarna reed een ander in mijn nek. Ik heb een paar schaafwonden, maar veel te veel last van mijn nek.” De Nederlander probeerde het nog wel in de tweede manche en had er eigenlijk ook wel vertrouwen in. “Ik ging met goede moed de tweede manche in, moest alleen afwachten wat mijn nek deed. Maar bij de eerste slag, deed hij al gruwelijk zeer en dan is het niet de moeite waard om dingen te forceren.” Volgend weekend staat de Europese ronde op Papendal op het programma en Goossens rijdt veel liever daar zijn rondjes. Dus deze week even rustig aan, herstellen en hopelijk van het weekend weer aan de start.

Foto: PeeJee Media

Junioren

Bij de Junioren stonden vijf Nederlanders in de finale. De andere drie finalisten kwamen uit België. Belgisch kampioen, Wannes Magdelijns stond op twee naast de Nederlands kampioen, Jaymio Brink. Deze twee kemphanen, zouden het in de finale uitvechten, met de overwinning voor België. Op twee Brink en op de derde plaats wederom een Belgische rijder, Didi van Tiggel.

Foto: PeeJee Media

Elite Women

Bij de Elite Women, was het de Belgische Elke Vanhoof die er met de winst vandoor ging. Zij had in de finale geen concurrentie en kon ongestoord naar de finish rijden. Vanhoof reed tijdens de zomer haar tweede Olympische Spelen en is het boegbeeld van BMX in haar eigen land. Aiko Gommers werd tweede, voor de Nederlandse Michelle Wissing. De Nederlandse rijdt een sterk seizoen en behaalde een mooi resultaat op het WK in eigen land. Als junior, wist Wissing derde te worden op de baan op Papendal. Maar vandaag was Vanhoof gewoon een klasse te sterk.

Foto: PeeJee Media

Elite Men

De laatste finale van de dag was er voor de Elite Men. Aan de start, twee Nederlandse kanonnen en kandidaat voor de eerste plek. Het beloofde een mooie strijd te worden tussen Dave van der Burg, rijder van het nationale team en Nederlands kampioen, Mitchel Schotman. Beiden waren goed weg en Van der Burg pakte de hole shot. Schotman volgde op een tweede plaats, maar was nog zeker niet kansloos. In tegendeel… Op de Pro Sectie maakte de Nederlands kampioen aanstalten om een move te maken en in de tweede bocht kwam die er ook. Met een mooie beweging onderdoor lag Schotman op één. Schotman: “Zag je het? Ik lag nog eventjes eerste. In die tweede bocht kon ik onderdoor komen, maar voelde ik mijn band naar buiten stuiteren, waardoor ik mijn snelheid niet kon behouden en Dave meer snelheid had.” Van der Burg was eventjes zijn eerste plek kwijt, maar reed daarna als eerste over de streep. Een mooie finale, met een mooie actie in de tweede bocht. Helaas kon Schotman het niet houden en moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Maar al met al, kan Schotman tevreden zijn met zijn seizoen tot nu toe. Zijn harde werken, wordt dit seizoen ruimschoots beloond. Op naar Papendal, voor de Europese ronde. Derde in deze finale was er voor de Belg, Ruben Gommers.

Foto: PeeJee Media