3 Nations Cup Uithoorn

De laatste wedstrijd in de 3 Nations Cup werd zondag verreden op de baan in Uithoorn. De thuisbaan van tweedejaars Junior, Bart van Bemmelen. Volgend seizoen zal hij de overstap maken naar de Elite. Maar dit weekend reed hij nog als junior en pakte hij overtuigend de winst.

Met de wereldbeker in Rock Hill op het programma, was het veld bij de Elite wederom dun bezaaid. De Junior Men waren zoals gewoonlijk goed vertegenwoordigd en reden een aantal mooie races. Van Bemmelen rijdend voor de nationale selectie, reed in Uithoorn een thuiswedstrijd. Als jongen van de club, kent hij de baan als geen ander. In de finale pakte de Nederlander dan ook de hole shot en stond zijn eerste plek niet meer af. Met een paar fietslengtes voorsprong, reed hij over de finish.

Photo: Remco Huvermann

In de klasse Elite Men, won de Belg Mathijs Verhoeven de finale. Verhoeven: “Voelde goed om gisteren in Uithoorn ‘on top off the box’ te staan.” Voor de Belg was dit de laatste internationale wedstrijd van het seizoen. Voor Verhoeven rest nog twee nationale wedstrijden in BelgiĆ« en dan is het seizoen voor hem alweer teneinde.

Photo: Remco Huvermann

Elke Vanhoof was de snelste bij de dames. De Belgische heeft dit seizoen niet veel gereden, vanwege een vervelende hoofdblessure. Eentje die haar bijna het gehele seizoen naast de baan heeft gehouden. In Uithoorn liet ze zien te beschikken over een uitstekend laatste stuk. De Belgische won uiteindelijk voor Manon Veenstra. Ook voor Vanhoof zal de focus liggen op het volgend seizoen en de voorbereidingen die daarbij horen.

Photo: Remco Huvermann