Amerikaanse winnaar in Raalte

De vierde top competitie werd afgelopen weekend verreden in Raalte, een nieuwe baan binnen de nationale kalender. De dag begon met regen, gaande weg de dag klaarde het op en de dag eindigde met een Amerikaanse winnaar bij de Elite Men. 

De vierde top competitie werd verreden op de baan van CRT Raalte. Een vereniging met een mooie accommodatie, die voor het eerst een TC organiseerde. Deze wedstrijd, is de laatste nationale wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Voor sommige een generale. Waar sta ik ten opzichte van mijn concurrenten?! De wedstrijd begon helaas in het natte. Het regende niet hard, maar het was vies weer. Gaande weg de races, klaarde het weer op en konden we genieten van droog weer. In verschillende klassen werd er weer gestreden om de hoogste trede. Bij de Elite Men waren twee Amerikanen aanwezig. Zij hadden na de wereldbeker op Papendal besloten om nog een paar weken te blijven en deze nationale wedstrijd mee te rijden. Als een mooi aandenken had CRT Raalte, klompen voor de beide rijders uit Amerika.

Larsen

Eén van die Amerikanen was Kamren Larsen en in de finale bleek hij te snel te zijn voor de rest en ging er met de winst vandoor. In de moto’s wist Joey Nap hem nog één keer te kloppen, maar in de finale was de Amerikaan te sterk. Elwin Remmerts werd tweede en derde Rody van den Heuvel. Nap werd in deze finale vierde en miste net het podium. De andere Amerikaan, Anthony Bucardo, moest genoegen nemen met de laatste plaats.

Van Santvoort

Bij de dames was Renske van Santvoort ook dit weekend weer de snelste. Als junior wist zij in de finale de winst naar zich toe te trekken. Van Santvoort zal met zelfvertrouwen richting het NK gaan. De Verlu rijdster wist in Raalte al haar races, winnend af te sluiten. Tweede achter de junior, eindigde Joyce Bax en Suela Ruitenga. Zij maakten het podium in Raalte compleet.

Foto: PeeJee Media

Junior Men

In de klasse Junior Men, reden zes man, drie manches. Alle drie de manches werden gewonnen door Jesse Soede en met dit resultaat won hij TC4. Tweede werd Jaro van Lier en op de derde plaats eindigde Bart Bakker.

Boys 16 jaar

De klasse voor de Junior Men, is de klasse Boys 16 jaar. Een mooie klasse met een paar toppers. Ryan Hartman is er daar eentje van. In Raalte wist de rijder uit Kampen dan ook de winst te pakken, voor Mika Lang en Kees Wildeboer. Afwezige dit weekend was Jesse de Veer. Die andere topper, rijdend voor het Verlu BMX Team. De Veer kwam in Kampen ten val en heeft zijn rust genomen in voorbereiding op het NK. En daar gaan we vast en zeker weer genieten van een mooie strijd tussen de twee kemphanen, Hartman en De Veer.

Foto: PeeJee Media

Girls 15-16 jaar

In deze finale was het een mooie strijd van voren tussen Meredith van der Haar en Anne Bos. Met allebei een goede start, was het toch Bos die als eerste het tweede stuk opkwam. Van der Haar probeerde het nog, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met die tweede plaats. Winst was er voor de Ultimate NL rijdster. Derde in deze klasse was Demi Nieuwenkamp.

Foto: PeeJee Media