Baauw wint bij haar oude club

Judy Baauw pakte zondag de winst op de baan waar het voor haar allemaal begon. Voor FCV Geldermalsen was het de allereerste topcompetitie en de winst van Baauw maakte het weekend compleet. Bij de mannen ging Elwin Remmerts er met de winst vandoor.

Dat het de eerste TC was voor Geldermalsen, was niet te merken. De wedstrijddag verliep vlekkeloos. En vanwege het extreme weer, waren er meerdere maatregelen getroffen. Meeste rijders droegen koelvesten en het publiek kon gebruik maken van een tappunt, om zoveel mogelijk water te drinken. Het hitte protocol was in werking gezet. Tussen de manches waren er pauzes gepland voor de vrijwilligers die op de baan stonden. Hierdoor duurde de dag iets langer, maar dat mocht volgens mij de pret niet drukken. De sfeer zat er goed in en iedereen genoot van de actie op de baan.

Baauw

Met zeven dames aan de start, waaronder Baauw, werden er slechts drie manches verreden. De rijdster van het nationale team was in alle drie de manches de snelste en boekte zo haar winst op haar oude baan. De baan waar het voor haar als kleine meisje allemaal begon. Deze wedstrijd kwam voor Baauw precies goed uit. Vorige week reed ze nog een wereldbeker in Turkije en over twee weken is de wedstrijd op Papendal. Deze viel er net tussen. Bauw: “Het is mijn eigen clubje en ik vind dit een hele leuke baan. Maar het paste ook precies in mijn schema.” Voor de Nederlandse ligt de focus dit seizoen niet op de UEC rondes, dus de keuze om niet naar Turkije te gaan was niet moeilijk. “Het is voor mij lang geleden dat ik aanwezig kon zijn bij een TC. En hoe bijzonder is het dan om hier mee te kunnen rijden.” Baauw wilde wedstrijdritme opdoen en vooral plezier hebben. Met haar allereerste trainer naast de baan, liet ze zien dat ze het nog niet verleerd was. Baauw: “Het is al bijzonder om hier te rijden tijdens de eerste TC voor Geldermalsen en dan is ook nog mijn allereerste trainer aanwezig. Dat maakt het plaatje wel compleet.”

Judy Baauw in gesprek met haar oude trainer, Sies Verkerk (Foto: PeeJee Media)

Junior Men

In de klasse Junior Men was het de hele dag spannend en waren er ook deze keer weer meerdere kanshebbers. In de finale was het Lars van Vliet die de kopstart pakte en hem niet meer afstond. De rijder van BMX JETT wist de winst te pakken voor Mika Lang en Jaro van Lier. Lang had een slechte start, maar wist zich toch nog terug te knokken naar een tweede positie. De eerste plaats was teveel van het goede, maar Lang liet zien over een goede baansnelheid te beschikken.

Foto: PeeJee Media

Elite Men

Tijdens wereldbekerwedstrijden noemen ze de finale van de Elite Men altijd het ‘Main Event’. Helaas kunnen wij dit niet altijd zeggen tijdens Nederlandse topcompetities. Want ook bij de heren waren er slechts drie moto’s. Er stonden in Geldermalsen maar vier rijders aan de start. Remmerts was de snelste van deze vier. Hij boekte winst in alle drie de manches en ging daardoor naar huis met de dagprijs. Tweede werd Bart van Bemmelen, voor Joey Nap.

Foto: PeeJee Media