Basisschoolleerlingen maken kennis met BMX

ARNHEM – Studenten aan het CIOS Arnhem kregen vrijdag op hun schoollocatie in de Gelderse provinciehoofdstad een trailer overhandigd met vijftien BMX-fietsen. Namens de wielerbond KNWU en de organisatie van het WK BMX op Papendal (14-22 augustus) gaan zij daarmee de komende maanden langs basisscholen in Gelderland. In dit lesprogramma nemen CIOS Arnhem instructeurs vier reguliere gymlessen over om met de kinderen te werken aan hun fietsbeheersing. Zodat zij echt de tijd krijgen het BMX–en onder de knie te krijgen.   

Hoewel het een doel is om meer bekendheid voor het WK BMX te genereren, heeft dit initiatief ook als doel om de wielersport in het algemeen – en BMX in het bijzonder – onder de aandacht te brengen. Maar ook om de leerlingen aan te leren hoe je veilig met de fiets op pad kan en dat dit het plezier niet in de weg hoeft te staan.  Na het WK BMX zal het CIOS Arnhem de trailer blijven gebruiken. Hierdoor zal het lesprogramma voor de scholen blijven bestaan. Op de foto is te zien waar de leerlingen in vier weken naar toe werken.

In aanloop naar het WK BMX worden door de KNWU diverse side events georganiseerd. Het lesprogramma, wat landelijk gegeven wordt, is één van de side-events die wordt georganiseerd.