Brink wint bij de Junioren in Ahnatal

Tijdens de eerste 3 Nations Cup wedstrijd in Ahnatal, afgelopen weekend, was het Jaymio Brink die de winst wist te pakken in de categorie Junior Men. Op de toch wel magische baan, was het de Nederlands kampioen die de rest voor wist te blijven.

Met een drielandenwedstrijd over twee dagen was het weer een rijk gevuld weekend, een weekend vol met mooie races en spannende strijd. Jong en oud waren weer van de partij op de mooie baan in Ahnatal en het publiek was er ook weer in grote getallen. De sfeer zat er goed in, zoals altijd… Het zonnetje kwam weer goed door en de baan lag er mooi bij. De zwarte kiezel heeft iets magisch. Op foto’s lijkt het net of de baan geheel van asfalt is, maar toch is de baan groten deels van zwart-grijze kiezel. Zoals gezegd was het een rijk gevuld weekend, met op de baan de allerjongsten in de categorie acht jaar en jonger, maar naar boven reden de Boys en Girls in de leeftijd 15-16, spannende finales.

Alina Beck

Bij de meisjes in de leeftijd 15-16 was de Duitse, Alina Beck, beide dagen de sterkste. Volledig in het paars, reed de Duitse twee uitstekende finales. Op dag één was het Anne Bos die een fantastische start had, maar Beck kwam er in de eerste bocht onderdoor waardoor ze even moest uitwijken. Hierdoor verloor Bos niet één plaats, maar zelfs twee. Noa van der Velden wist hier van te profiteren en kon zo als tweede aansluiten achter Beck. De Duitse reed zonder enige dreiging naar de finish, met de twee Nederlandse dames achter haar. Op de tweede dag, was het BEck zelf die de kopstart pakte en deze niet meer afstond. Met een flinke voorsprong op de rest, reed ze ook nu weer zonder enige bedreiging naar de finish. Tweede op deze dag werd Jill Vogelpoel, die de dag ervoor nog hard ten val kwam. De derde plak was weer voor Bos.

Foto: PeeJee Media

Boys 15-16

Bij de jongens ging de winst beide dagen naar België. Daar was Rune Roefs de snelste op de baan in Ahnatal. Zaterdags won hij voor landgenoot, Sem Boekx en Jesse de Veer. Zondag was het Stijn van Soest, die tweede werd achter de Belg en Boekx werd hierin derde. In allebei de finales was het van start tot finish Roefs die op kop reed. Zijn finales zagen er sterk uit… Maar op de zondag gaf Van Soest toch goeie weerstand, maar kon de Belg helaas niet passeren. Hij moest genoegen nemen met een mooie tweede plaats.

Foto: PeeJee Media

Elite Zondag

Op de tweede dag is het altijd de beurt aan de Elite, Junioren en U23 rijders en rijdsters. Er was dit jaar geen grote opkomst voor deze wedstrijd, terwijl hij elk jaar toch goed bezocht wordt door onze professionals. Dit jaar stonden er helaas minder rijders aan de start, maar dat mocht de pret niet drukken. Nederlands succes was er bij de Junior Men… Jaymio Brink won daar voor de Belg, Thomas Willems en eerstejaars Junior, Jason Noordam. De Nederlands kampioen bij de Junioren zag er goed uit op de zwarte baan in Ahnatal. Brink reed in een speciale kampioenstrui. Deze droeg hij voor het eerst tijdens de Europese ronde in Zolder. Fraai ontwerp en zeer herkenbaar tussen al dat Junior Men geweld.

Altijd een mooie klasse om te zien…. Jongens die voor het eerst de pro sectie rijden en grote sprongen maken. Dit is niet voor iedereen weggelegd en er waren er dan ook een aantal die de pro sectie niet altijd sprongen. Voor Brink was dit geen probleem, zeker in de finale niet. Vanaf de eerste start positie pakte de Nederlands kampioen, de hole shot. Noordam zat hem in zijn kielzog, maar moest in de eerste bocht wijken. Hierdoor kon de Belg onderdoor komen en op deze volgorde reden ze dan ook naar de finish. Mooie zege voor de Nederlands kampioen, maar toch ook weer een mooie podium plaats voor de jonge Noordam.

Foto: PeeJee Media

In de categorie “Women All” was er ook Nederlands succes. Indy Scheepers, oud wereldkampioene bij de Junior Women, wist daar de winst te pakken. Zij reed last minute Elite Women en wist zo een mooi geld bedrag binnen te halen. Tweede achter Scheepers, werd de Junior, Renske Van Santvoort. Het seizoen is nog maar net begonnen, maar de Verlu rijdster ziet er sterk uit en heeft al mooie resultaten behaald. Op de derde plaats eindigde Amber Walravens. Een volledig oranje podium bij de dames. Dit was bij de mannen toch wel anders. De eerste Nederlander in de categorie U23 was Boris Brekelmans. Eerste in deze categorie was de Deen, Jakob Sardag. Rijdend voor Roskilde bleek de Deen te snel voor de rest van de mannen. Startend vanaf één pakte Sardag de hole shot en stond deze niet meer af. Op de baan, bouwde hij zijn voorsprong zelfs nog een beetje uit. Tweede werd de Belg, Jan-Viktor Vranckx.

Elite Men

Bij de Elite Men stond er geen Nederlander op het podium. Deze werd gedeeld door Duitsland en België. Marco Jaeckel werd daar eerste, voor de Belg, Mathijs Verhoeven. Derde werd de Duitser, Liam Webster. Op de vierde plaats eindigde Rody van den Heuvel. Philip Schaub pakte in de finale de hole shot, maar gleed onderuit in de eerste bocht. Maar liefst drie rijders botste tegen de gevallen Duitser aan en er bleven er vier over. Jaeckel kon het meeste profiteren van deze valpartij. Hij kreeg de winst in zijn schoot geworpen, maar ook dat hoort bij het racen.

Foto: Philip Schaub – PeeJee Media