Brink wint eerste TC in Wijchen

In Wijchen werd zondag alweer de eerste nationale wedstrijd van het seizoen verreden. Wat begon als een koude dag, eindigde met een ‘warme’ zon en mooie finales. 

FCV Wycross had de eer om de eerste TC van het seizoen te organiseren en ook dit jaar zag het er allemaal goed uit. Zaterdag was het niet al te best weer, waardoor de avondtraining moest worden afgelast, maar zondag lag de baan er weer perfect bij. De training in de ochtend verliep goed en om 11:00u kon de wedstrijd beginnen. Er hadden zich veel rijders ingeschreven, dus het was volle bak. Zo ook in de Elite klassen. Mooi om dit te zien. Dit jaar rijden de Boys 15-16 in één klasse en de strijd zat er daar meteen al in. Twan van Dorp uitkomend voor het JETT BMX Team wist deze wedstrijd op zijn naam te schrijven. Hij finishte in de finale voor Kyano van Vlimmeren en Loris Reker. Bij de dames in dezelfde leeftijd was het Luna Louwerse, die de wedstrijd won, voor Bo Makkink en Misty Journee.

Elite Men

De eerste nationale wedstrijd van het seizoen werd in Wijchen gewonnen door Jaymio Brink. De rijder van het nationale team is afgelopen zomer opgenomen in het Elite team van Martijn Jaspers. Brink liet zoveel groei en potentie zien, dat hij door Jaspers werd opgenomen in zijn groep. Dat Brink hard kon rijden, laat hij al een aantal jaren zien, maar op deze jonge leeftijd meteen zich weten te meten met de ervaren Elite rijders zegt genoeg over de potentie die de bondscoach in hem ziet. Brink zag er sterk uit op zijn fiets. De jongen rijdt met zelfvertrouwen en straalt dat uit op de baan. Tweede achter Brink werd zijn teamgenoot, Mitchel Schotman. Derde in deze klasse werd Casper Pipers, rijder van het nationale talenten team.

Junior Men

In de klasse Junior Men reden een aantal ervaren jongens rond en een paar eerstejaars. Maar het was een eerstejaars die er deze dag met de winst vandoor ging. Mika Lang wist in de finale iedereen achter zich te houden en zijn fiets als eerste over de streep te drukken. Tweede werd Lars van Vliet en op een mooie derde plaats eindigde Ryan Hartman die ook voor het eerst in deze klasse rijdt.

Elite Women

De junior-, U23 en Elite Women reden samen in één klasse. Het was een mooie opkomst voor een nationale wedstrijd. Hopelijk blijft dit zo voor de rest van het seizoen en mogen we genieten van een aantal mooie races. Zo ook in Wijchen konden we genieten van een aantal sterke dames. Eén daarvan is Renske van Santvoort die een ijzersterke finale reed en een aantal snelle dames achter haar liet. Tweede werd Indy Scheepers en derde werd de Deense, Dorte Balle. Een bijzondere vermelding is de vierde plaats van Lieke van der Aa. Zij heeft dispensatie om met de junioren mee te rijden en in haar eerste wedstrijd liet ze zien, niet onder te doen voor de andere dames. Dit belooft wat voor de toekomst.

Foto: PeeJee Media