Brink wint Europese ronde nummer negen

Dit weekend werden in Kampen alweer de negende en tiende ronde verreden van de UEC European Cup. Zaterdag werd de negende verreden en op deze dag won Jaymio Brink in een mooie finale, de Junior Men klasse.

De Junior Men is een fantastische klasse om te zien. Jonge gasten die niets voor elkaar onder doen. Waar de Belg, Wannes Magdelijns, al het hele seizoen van voren rijdt, was het toch Brink die deze keer sneller was. De Nederlander is niet voor niets nationaal kampioen in zijn klasse. In een fantastische finale wist de nationaal kampioen de Belg achter zich te laten. Een dik verdiende overwinning voor Brink. Derde werd de Duitser, Lucas Mues.

Op de tweede dag was er geen succes voor Nederland. Beste Nederlander in de finale, was Casper Pipers met een achtste plaats. Eerste werd de Fransman, Maxime Habert. De tweede plaats ging naar de Duitser Mues en de Italiaan, Andrea Fendoni, maakte het podium compleet.

Junior Women

In de klasse Junior Women stond beide dagen een Nederlandse dame op het podium. Zaterdag was er de winst voor Lissi van Schijndel en zondag werd Yvette de Waard, netjes tweede achter Aiko Gommers, die zaterdag nog derde werd. Van Schijndel zag er goed en sterk uit op de baan in Kampen. De Waard werd zaterdag nog vierde en miste net het podium. Dit maakte ze zondag goed, door als tweede te eindigen. Na een goede start van de Nederlandse, moest ze Gommers toch voorlaten. Maar met een tweede plaats, kan ze tevreden terugkijken. Beide dames zullen met een goed gevoel richting Papendal gaan.

Foto: PeeJee Media

Girls 15-16

In deze klasse reed Meredith van de Haar op beide dagen naar het hoogste podium. Haar trainer Bo van Burgsteden was zeer tevreden over haar prestaties. Vanaf het coaching deck beleefde hij elke meter mee, alsof Van Burgsteden zelf nog op de fiets zat. Jill Vogelpoel werd zaterdag nog tweede, maar helaas kwam ze er zondag niet aan te pas in de finale. Van de Haar startend vanaf plek twee, pakte de hole shot, voor Alina Beck en stond deze niet meer af. Dubbele winst voor de Nederlandse in Kampen. Anne Bos miste net het podium.

Foto: PeeJee Media

Boys 15-16

Bij de jongens was er geen Nederlands succes dit keer. Tijdens de eerste dag hadden we helemaal geen Nederlander in de finale en was de winst voor de Belg, Yorgi Piccart. Hij eindigde voor zijn landgenoot, Sem Boeckx. Zondag was het podium compleet anders, maar reed er wel een Nederlander in de finale. Mika Lang werd daarin vijfde. Winst was er voor Frankrijk, met Zian Lemee. Jules Torres (FRA) werd tweede en op de derde plaats eindigde, Marcus Leimberg uit Denemarken.

Foto: PeeJee Media

Men U23

Lang zag het ernaar uit dat de Deen, Magnus Dyhre voor de dubbel zou gaan. Maar Ynze Oegema had iets anders in gedachte. Oegema werd zaterdag nog tweede achter de Deen, maar zag er wel soepel uit op de baan in Kampen. Zondag zat hij vlak achter Dyhre en kon hij zijn slag slaan op het tweede deel van de baan. In een spannende finale was het de Nederlander die voor thuispubliek de winst wist te pakken en dat liet het publiek weten. Prachtige finale gereden door Oegema en een zeer nette overwinning op dag twee.

Foto: PeeJee Media

Women Elite

In de klasse Women Elite was het Bethany Shriever die er met de winst vandoor ging. Op beide dagen was de wereldkampioene de snelste van iedereen. Zaterdag was er een podium voor Molly Simpson (CAN) en Malene Kejlstrup (DEN). Zondag werd de Deense tweede voor de Braziliaanse, Paola Reis Santos. Michelle Wissing werd netjes vierde.

Foto: PeeJee Media

Elite Men

Ook in de Elite Men klasse, was er Brits succes. Kye Whyte won beide dagen. Zaterdag pakte hij de winst voor Simon Marquart en landgenoot, Quillian Isidore. Zondag won Whyte voor de Belg, Ruben Gommers en de Duitser, Philip Schaub. De Brit zag er zelfverzekerd uit en won beide finales overtuigend op de baan in Kampen. Een goede generale voor aankomend weekend op Papendal. Helaas beide dagen geen Nederlanders in de finale.

Foto: PeeJee Media