Van der Burg wint Haaksbergen

Vandaag werd de eerste nationale BMX wedstrijd van het seizoen verreden. DVO Haaksbergen beet de spits af in een reeks van vijf nationale wedstrijden. Met een voltallig Nederlands team, was het volle bak en waren de jongeren aangenaam verrast met de aanwezigheid van hun idolen.

Wat volgens de weersverwachting een regenachtige dag zou moeten worden, was deze keer gelukkig een keer niet het geval. Over de hele dag genomen was het droog, er viel één flinke bui en daarmee was het gelukkig gedaan. Tijdens de finales konden we genieten van een aantal mooie races. De Elite Women reden vanwege de lage opkomst, alleen de moto’s. Winnares in deze klasse was Ruby Huisman… Zij won voor Ellen Jacobs!

Photo: Lou Designs & Photography

Tino Popma won de klasse Junior Elite en pakte daarmee zijn eerste overwinning van dit seizoen. Tino won voor Rowin Heynen en Ian van Heugten. Tino: “Vorig jaar miste ik een half seizoen door mijn schouder blessure. Vandaag was mijn eerste wedstrijd weer in Nederland. Mijn dag ging wel goed, ik ben blij met het resultaat, al was mijn start in de finale wat minder. Uiteindelijk maakte ik het op de baan weer goed.” Tino rijdt sinds dit seizoen bij het talententeam en is zeer tevreden met zijn overstap. “Ik train twee keer op een dag en de coach is er dan altijd bij, dat is wel iets anders als thuis alleen trainen. Ik vind het ook fijn om in een groep te trainen. Dit stimuleert mij enorm!” Tino merkt dat hij vooruitgang boekt sinds hij met het team traint. Het zit hem bij de junior vooral in de kracht en de snelheid op de baan, waar hij flinke stappen heeft gemaakt. Het doel dit seizoen is om naar Rock Hill te mogen en daar deel te nemen aan het WK. “Dat zou mooi zijn, als ik daar aan de start zou mogen staan!”

Photo: Lou Designs & Photography

Bij de Elite Men won onze Nederlands kampioen Dave van der Burg, voor Niek en Justin Kimmann. De broertjes reden vandaag voor het eerst dit seizoen tegen elkaar en deelde met Dave het podium. Dave won zijn eerste wedstrijd dit jaar in Zolder en had toen nog wat last van zijn schouder. “Ik had vandaag geen last van mijn schouder. Mijn schouder is zo goed als genezen.” Het was weer een tijdje geleden dat er zoveel Elite aanwezig waren bij een TC. Dave vond het leuk om weer eens een nationale wedstrijd te rijden. De aandacht van zijn fans kon de nationaal kampioen ook wel waarderen. “Als ze je naam omroepen en je hoort de mensen dan juichen, dat is wel gaaf!”

Volgend weekend staat de tweede TC op het programma. Deze keer staat Rijswijk op het programma. De nationale selectie zal hier helaas niet bij aanwezig zijn. Dave en de andere focussen zich op de Europese ronde in Erp en de wereldbekers op Papendal en Zolder. Volgende week heeft de selectie een weekendje rust…