COVID-19 PROTOCOL NK BMX 2020

Aanvullende wedstrijdinformatie om het Nationaal Kampioenschap BMX ‘Covid-19 proof’ te kunnen organiseren. De organisatie verwacht dat richtlijnen en instructies worden opgevolgd. Bij overtreding volgt een waarschuwing. We vertrouwen op de onderlinge sociale controle. Lukt het niet, dan is de organisatie bevoegd je weg te sturen van het terrein en kan je (zoon of dochter) niet meer deelnemen aan het NK. Het evenement kunnen we alleen organiseren als iedereen zich aan de geldende regels houd. Hierbij vragen we jullie begrip en medewerking om een vroegtijdig stop van het evenement te voorkomen.

ALGEMEEN

  • Registratie gegevens begeleider, medewerker/official en kenteken vooraf bij de digitale voorinschrijving en/of aanmelding voor medewerker.
  • Per deelnemer mag 1 begeleider mee, deze is geregistreerd bij de voorinschrijving.
  • Kentekencontrole bij binnenkomst op Papendal.
  • Volg de aanwijzingen/route NK BMX op Papendal via de gele E-borden. Je komt langs het KNWU Clubhuis waar je het deelnemerspakket ontvangt. Je moet langs het KNWU Clubhuis om toegang te krijgen tot het evenementen terrein, houd hier 1.5 meter afstand van de rest.
  • Polsbandjes en mondkapjes voor rijder en begeleider/ouder zitten in het pakket. Deze dien je om/op te hebben bij binnenkomst van de BMX accommodatie.
  • Polsbandje en mondkapje voor medewerkers/officials worden verkregen bij de accreditatie. Locatie wordt tijdig met hen gecommuniceerd.
  • Parkeer de auto in de aangewezen weide. Dit is de P zone. Vanaf hier is het dragen van een mondkapje* verplicht.
  • Houdt bij het verplaatsen op het terrein 1,5mtr afstand van elkaar.
  • De BMX accommodatie is verdeeld in Zones (zie plattegrond).
  • Startlijsten worden digitaal gepubliceerd via www.bmxnederland.nl. Er zijn geen publicatieborden, tenzij de techniek ons in de steek laat. Dan zullen lijsten op meerdere plekken opgehangen worden. Wees geduldig en houd 1,5mtr. afstand van elkaar.
  • In- en uitfietsen kunnen de rijders direct buiten de BMX accommodatie. Zij fietsen individueel en houden afstand van anderen. Na hun rit of het uitfietsen gaan de rijders naar de teamarea (zone B) of zone C.
  • Er is een Chef d’Equipe aanwezig als aanspreekpunt voor rijder/begeleider/ouder of jury bij vragen en/of protesten. Deze is duidelijk zichtbaar aanwezig en zal goed bereikbaar zijn.
  • EHBO werkt volgens geldende protocollen. Mocht een rijder bij de EHBO-post zijn, kan de begeleider/ouder zich via de Chef d’Equipe melden om bij de betreffende rijder te komen.
  • Catering en BMX-stands zullen op het terrein aanwezig zijn. Zij worden ingericht volgens de geldende RIVM maatregelen.
  • Sanitaire voorzieningen worden regelmatig schoongemaakt. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het desinfecteren bij gebruik van sanitair. Desinfectiemateriaal is voldoende aanwezig.
  • Vanuit de organisatie zijn 2 Covid-19 medewerkers/vrijwilligers, beveiligers, die toezicht houden of de geldende maatregelen nageleefd worden.
  • Zo nodig word je aangesproken op ‘gedrag’. De organisatie is bevoegd iemand van het terrein te verwijderen als aanspreken niet helpt. De (bijbehorende) rijder kan niet verder deelnemen aan het NK.

SPECIFIEKE MAATREGELEN PER ZONE

De BMX accommodatie is ingedeeld in zones (zie plattegrond). De vier zones zijn:
– P zone (parkeerplaats)
– Zone A (BMX baan en parc fermé: uitsluitend voor rijders en medewerkers/vrijwilligers)
– Zone B (Team area)
– Zone C (overig: rijders, begeleiders/ouders en de nodige medewerkers/vrijwilligers)
– KNWU Clubhuis

Voor medewerkers/vrijwilligers, officials en ouders/begeleiders is het dragen van een mondkapje in alle zones verplicht! Daarnaast houdt men 1,5mtr. afstand van elkaar in alle zones en de routes van en naar het BMX terrein.

Voor rijders* geldt dat zij in alle zones, behalve zone A, een mondkapje moeten dragen. In zone A is het dragen van de helm en handschoenen verplicht. Rijders houden 1,5mtr afstand van anderen in de zones waar dat kan.

Zone KNWU Clubhuis: Je dient voordat je naar de overige zones kan eerst langs het KNWU Clubhuis te gaan om de benodigde materialen op te halen (accreditatie, rijderspack, etc). Je dient hier 1.5 meter afstand van elkaar te houden.
Zone A: Parc fermé en BMX baan. Zone A is voor rijders, medewerkers/vrijwilligers en officials. Hier worden geen begeleiders/ouders toegelaten. Zodra rijders het Zone A in gaan, is het dragen van de helm en handschoenen verplicht. Medewerkers/vrijwilligers en officials dragen een mondkapje.
Zone B: Teamarea, deze is voor rijders, begeleiders/ouders en nodige medewerkers/vrijwilligers. Rijders zitten in de teamtenten en de overige mensen bevinden zich hierbuiten. Rijders*, begeleiders/ouders en medewerkers/vrijwilligers dragen een mondkapje. Tijdens de warming-up (onder/bij de tent) mag de rijder het mondkapje af. In- en uitfietsen dient de rijder buiten de BMX accommodatie te doen. De begeleider(s)/ouder(s) is/zijn verantwoordelijk voor het houden aan de 1,5mtr. afstand in de teamarea.
Zone C: Zone voor rijders, begeleiders/ouders zonder teamtent en medewerkers/vrijwilligers. Iedereen* draagt een mondkapje. Rijders, die op een vaste plek een warming-up doen, mogen het mondkapje af. In- en uitfietsen dient de rijder buiten de BMX accommodatie te doen. De begeleider(s)/ouder(s) is/zijn verantwoordelijk voor het houden aan de 1,5mtr. afstand in deze zone.
P zone: iedereen* draagt een mondkapje vanaf het moment dat hij/zij de auto uitkomt totdat hij/zij het NK verlaat.

*rijders v.a. geboortejaar 2007 hoeven geen mondkapje te dragen. In zone A is het dragen van helm en handschoenen WEL verplicht.

Plattegrond

ALGEMENE COVID-MAATREGELEN

Het coronavirus blijft de wereld in zijn greep houden. Om binnen de geldende RIVM richtlijnen vragen wij je aandacht voor het volgende;
• Bij binnenkomst zullen er vragen gesteld worden over je gezondheid in het kader van triage.
• Wij vragen je te allen tijden 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.
• Blijf altijd thuis als je klachten (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts) hebt.
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
• Ben je in een risicogebied geweest (door RIVM bestempeld met de kleur oranje of rood) dan kun je helaas niet naar Papendal komen en raden wij je aan thuis in quarantaine te blijven. Alleen samen krijgen wij het coronavirus onder controle. Dit doen wij door zoveel mogelijk drukte te vermijden
en goed op jezelf en anderen te letten. Verder willen wij je nog op de volgende hygiëne voorschriften wijzen;
• Was/ Desinfecteer vaak je handen;
• Hoest en nies in je elleboog;
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze meteen weg;
• Schud geen handen.