Dag 1 van het NK BMX

Dag één van het NK BMX zit er alweer op. Het was een spectaculaire dag, met ontzettend mooi weer. Zestien finales stonden er deze dag op de planning. Een dag met cruisers en jongens en meiden tot en met 12 jaar.

Vanaf de eerste manche was de strijd aan en kon je merken dat het deze dag ging om het Nederlands Kampioenschap. Die titel geeft de rijders toch altijd net wat extra’s. Er was spanning en er werd gevochten voor elke centimeter. Helaas ook met de nodige valpartijen. Naast de baan was er ook wat rumoer. Jelle van Gorkom zou namelijk langs komen en zijn nieuwe boek presenteren ‘Accepteren en doorgaan’. Van Gorkom die nog steeds geld ophaalt voor zijn stichting heeft genoeg toekomstdromen. Eén daarvan, is het openen van zijn eigen centrum. Maandag zal hij te zien zijn bij Humberto Tan, die ook de omslagfoto voor het boek heeft gemaakt en dinsdag zal hij officieel zijn boek presenteren op Papendal.

Foto: PeeJee Media

Zestien finales, met daarin acht rijders strijdend om de titel. Van jong tot oud, reden ze voor dat felbegeerde rood, wit, blauwe shirt. ±400 Meter die moest beslissen wie Nederlands Kampioen zou worden. Eén voor één werden de finalisten aan het publiek voorgesteld. De startprocedure klonk en het hek viel. Het was een sprint tot aan de eerste bocht… Wie kwam daar als eerste door. Bij de Boys 10 jaar lag Sam Meijer op een derde plek en fietste hij richting het podium. Maar een podium alleen, was niet genoeg voor deze jonge BMX’er. Met een prachtige inhaalactie naar het derde stuk, wist hij zijn twee voorste te verschalken en zo naar de eerste plek te rijden.

Foto: PeeJee Media

Bij de Cruisers 13-16  jaar was het Simon van Burgel die Nederlands Kampioen werd. Van Burgel die ook al de eerste TC in Barendrecht won, was ook in Haaksbergen wederom de sterkste. Op de tweede plek eindigde Jordy Simon en derde werd Maddox van Deene. In de klasse Cruiser Women 13+ was het de rijdster Iris van der Linde, van de Bissinghcrossers, die er met de winst vandoor ging. Achter haar eindigde Soraya van Hees en Lisa Mepschen.

Foto: PeeJee Media

In de categorie Boys/Girls 7 jaar reed Jord Grobben naar een mooie eerste plek. Voor hem was er geen titel, maar wel een hele mooie beker. Achter Jord Grobben, eindigde Mason Schouman en Emy Jaspers.

Foto: PeeJee Media

Voor wie er wel een titel klaar lag, was voor de Ultimate NL rijdster, Lieke van der Aa. In Barendrecht liet ze al zien, ontzettend sterk te zijn en bijna al haar rondjes ‘alleen’ rond te rijden. Ook in Haaksbergen was ze weer heer en meester. Van der Aa was niet te stoppen en had haar zinnen gezet op die titel en de Nederlandse trui.

Foto: PeeJee Media

Voor meer uitslagen van deze eerste dag, check bmxnederland.nl