De UCI BMX Wereldkampioenschappen 2020 in Houston (Verenigde Staten) zijn uitgesteld

In de huidige context van de pandemie van het coronavirus (Covid-19), die ook de Verenigde Staten treft, betreurt de Union Cycliste Internationale (UCI) de noodzaak om aan te kondigen, om de UCI BMX Wereldkampioenschappen 2020 uit te stellen. Deze zouden aanvankelijk plaatsvinden op de Rockstar Energy Bike Park in de Verenigde Staten van 26 t / m 31 mei.

De UCI staat volledig achter de beslissing van de organisatoren van de Harris County – Houston Sports Authority, de autoriteiten van de stad Houston, in de staat Texas, en van Harris County. Gezien de huidige gezondheidssituatie zou het houden van de UCI BMX Wereldkampioenschappen, voorafgegaan door de amateur Challenge klasse, potentieel een risico voor de gezondheid van de rijders, alle betrokkenen bij het evenement en de fans inhouden.

Wat het kwalificatieproces voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 betreft, waren de UCI BMX Wereldkampioenschappen in Houston aanvankelijk het laatste evenement op de UCI Internationale BMX Kalender met de mogelijkheid op kwalificatiepunten. De kwalificatieperiode zou officieel op 1 juni eindigen. In het kader van het coronavirus en in het belang van de veiligheid en de sportieve eerlijkheid, herinnert de UCI eraan – zoals aangekondigd op 15 maart – dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft verzocht de kwalificatieperiode met terugwerkende kracht te beëindigen vanaf 3 maart. Tot op dat moment was geen enkel land verhinderd om naar evenementen te gaan vanwege de pandemie. Dit standpunt kan uiteraard worden herzien afhankelijk van de beslissingen die het IOC neemt met betrekking tot de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Wat betreft het uitstel van de UCI BMX Wereldkampioenschappen 2020, zal de UCI met de organisatoren samenwerken om een ​​nieuwe datum vast te stellen. In overeenstemming met de op 20 maart aangekondigde beslissingen betreffende andere disciplines dan de weg, in verband met het coronavirus. De UCI benadrukt dat de UCI Wereldkampioenschappen prioriteit hebben in het kader van de herziening van de UCI Internationale kalender met het oog op de hervatting van het seizoen 2020.

De UCI deelt de teleurstelling van de BMX-gemeenschap na het besluit om de UCI BMX Wereldkampioenschappen 2020 uit te stellen en wil het organisatiecomité van de Harris County – Houston Sports Authority bedanken voor de medewerking in deze moeilijke situatie, evenals de atleten, teams , partners en alle bij het evenement betrokken partijen voor hun begrip.