Eerste TC van het seizoen in Heiloo

In Heiloo werd de eerste TopCompetitie van het seizoen verreden. Het was een lange warme dag, met veel valpartijen. Niet iets wat je graag wil zien tijdens zo’n mooie wedstrijddag. Het is dan ook maar hopen dat iedereen snel hersteld van zijn valpartij.

Het nationale seizoen had eindelijk haar officiële aftrap. Met de eerste TC in Heiloo kan het seizoen dan eindelijk beginnen. Ondanks meerdere valpartijen werden er ook deze keer weer mooie resultaten gereden. De dag had twee gezichten en je vraagt je bij zoveel valpartijen af, waar dat dan aan kan liggen. De ambulance moest meerdere malen ingezet worden en dat zijn toch taferelen die we liever niet zien, in onze sport!

Bij de junioren werd er hard gereden en gestreden om de eerste plek. Bart van Bemmelen van het nationale team, wist in Heiloo de eerste plek te pakken. De rijder van het nationale team, deed dit voor Ynze Oegema van Team TVE Oegema. Nico Elbers eindigde op de derde plaats. Van Bemmelen is eerstejaars Junior Elite, maar gaf in Heiloo het tempo aan. Vorige week reed hij nog mee in Parijs en ook dat deed hij niet onverdienstelijk. Een mooi begin van het seizoen voor de junior die onder leiding staat van Rob van den Wildenberg.

Robin Dijk wist de winst bij de Elite Men, naar zich toe te trekken. Vorige week was er nog de eerste wereldbeker in Parijs, waar de gehele Nederlandse top aanwezig was. Een weekend met mooie resultaten voor zowel Laura Smulders als Niek Kimmann. In Heiloo waren er vanwege het mooie weer, helaas veel Elite rijders, die een dagje vrij hadden genomen. De Elite Men reden dan ook geen finale en na drie manches was Dijk de snelste van de dag. Achter de TVE Oegema rijder, eindigde Jordy van der Heijden. Op de derde plaats eindigde ploeggenoot Sytse Oegema.

Photo: Remco Huvermann

Bij de dames waren er maar vier rijdsters aanwezig. Vanwege deze lage opkomst reden ook zij alleen moto’s. Indy Scheepers, een eerstejaars Junior, wist het te winnen voor een aantal Elite dames. Scheepers van het BMX Dreamteam rijdt al een aantal jaren ijzersterk. In Heiloo wist ze alle drie haar moto’s winnend af te sluiten. Aangezien de dames ook geen finale reden, was de junior daarmee automatisch eerste algemeen. Op de tweede plaats eindigde Danielle Vrenegoor en derde werd Ellen Jacobs.

Photo: Remco Huvermann

 

De tweede TC is op 17 juni in Luyksgestel, een weekje na het WK. De komende maanden staan in het teken van Europese rondes en het WK in Baku!