Eerste wedstrijd Barendrecht

Vandaag werd de eerste Top Competitie van het seizoen verreden. Na een lange afwezigheid door corona, mochten we vandaag dan eindelijk weer naar buiten en racen om een prijs en de punten. Het was de eerste dag van twee dagen wedstrijd dit weekend.

Barendrecht beet vandaag de spits af met de eerste Top Competitie. Een wedstrijd waar de club blij mee is, volgens Petra van Haaren (wedstrijdcommissie FCC Barendrecht): “Mede door het enthousiasme van de vereniging naar de sport toe en de gunfactor naar alle rijders om weer te kunnen racen, is deze wedstrijd tot stand gekomen. We weten hoe het voelt om niet te rijden… Vooral nu met het WK op Papendal voelen we de noodzaak om te racen. Te voelen waar men staat ten opzichte van de concurrentie.” Met die gedachte heeft de vereniging zich ingezet om deze wedstrijd door te laten gaan. Met de juiste mensen op de juiste plaats, ook bij de gemeente, kon het daarom dit weekend doorgaan. “Ondanks de Europese ronde in Sarrians, merkte wij dat de opkomst goed was. We hebben geen laatste moment afzeggingen ontvangen en met een bezettingsgraad van 80% kunnen we spreken van een goede opkomst.” Vandaag stonden er maar liefst 251 rijders aan de start en morgen nog eens 270, dat is zelfs iets meer dan 80%.

Omdat het weekend gesplitst is in twee dagen, was het wel even wennen met de aantal manches en finales. Uiteindelijk stonden er vandaag zeven finales op het programma. Eén van die finales werd gewonnen door Simon van Burgel, in de klasse Cruisers 13 – 16 jaar: “Mijn manches gingen eerlijk gezegd allemaal wel ‘easy’. Helaas tijdens de finale maakte ik toch een klein foutje op het tweede stuk, maar gelukkig nog wel de eerste plaats weten te pakken.” Het was weer even wennen voor de rijders om weer terug op de baan te zijn. “Het was wel heel leuk om weer terug te zijn, maar het was wel weer even wennen. Mooi ook om al die mensen weer langs de baan te zien staan.” Van Burgel rijdt morgen niet en heeft ervoor gekozen dit seizoen alleen de cruisers te rijden. Volgend seizoen gaat hij de stap bij de Junioren proberen.

Uitslagen

Cruisers 13 – 16 jr 

 1. Simon van Burgel
 2. Jordy Simon
 3. Maddox van Deene

Boys 05 – 07 jr

 1. Mason Schouman
 2. Finn Takkenkamp
 3. Jason van der Steegt
Foto: PeeJee Media

Boys 08 jr

 1. Sem van Dijken
 2. Bryan Noordam
 3. Kyan Mulhuyzen

Boys 09 jr

 1. Luca de Rooy
 2. Dim Droog
 3. Mica van den Berg
Foto: PeeJee Media

Boys 10 jr

 1. Kjell Post
 2. Bjorn Boessenkool
 3. Coen Nijssen

Boys 11 jr

 1. Aron Tilman
 2. Joost Vrij
 3. Jur van Brussel

Boys 12 jr

 1. Xem van Doorn
 2. Hidde Brem
 3. Sven Pennings
Foto: PeeJee Media