Europees Kampioenschap BMX 2017 | Challengers

Vandaag was dag drie van het Europees kampioenschap in Bordeaux. De prachtige baan op ‘Place des Quinconces’ was vandaag het toneel voor de challenge rijders. Met maar liefst 15 finale plaatsen en twee gouden medailles, was ook vandaag weer een geslaagde dag voor Nederland.

Het niveau was dit jaar enorm tijdens het EK BMX in Bordeaux. Het weer speelde dit weekend ook een rol, het was warm en droog weer. Men moest veel drinken met deze hitte. De organisatie wist dit weekend een mooi evenement neer te zetten, maar had vandaag wat problemen met de elektriciteit. Voor de 1/8 finales begon, viel de elektriciteit uit, waardoor de rijders weer naar beneden moesten. Na enige tijd kon het spektakel weer verder. In deze knockout fase, moesten we afscheid nemen van een aantal rijders die er hard voor hadden geknokt, maar het net niet haalde.

In de finale stond als eerste voor Nederland, Lissi van Schijndel aan de start. Zij rijdt de klasse Girls 12 jaar. Van Schijndel kwam met overtuiging de startheuvel af en reed gelijk naar binnen. Daarmee pakte ze de hole shot en stond deze niet meer af. Bij de prijsuitreiking was Van Schijndel nog even zoek, maar uiteindelijk kon er toch nog een podium foto van haar gemaakt worden. Kim van Laar werd in deze finale vierde.

Jason Noordam | Photo: Remco Huvermann

In de tweede finale stond Jason Noordam en ook hij had een goeie start. Noordam schoot op het eerste stuk nog van de trapper, maar kon zichzelf nog net op de fiets houden. De twaalfjarige eindigde in zijn finale op een tweede plaats. In de derde finale werden Renske van Santvoort en Yvette de Waard, vier en vijf. De volgende finale was voor de Boys 13 jaar. En weer stond er een Nederlander aan het hek, Julian Bijsterbosch. De jonge Team TVE Oegema rijder kwam in de eerste bocht helemaal aan de buitenkant te zitten en raakte daardoor al snel achterop. In Assen werd hij nog Nederlands kampioen, maar hier moest de Nederlander genoegen nemen met een zesde plaats. In de finale bij de Girls 14 jaar, kwam Michelle Wissing als vijfde over de streep. Wissing was enorm trots en blij met haar vijfde plek!

Yvette de Waard | Photo: Remco Huvermann

 

Julian Bijsterbosch | Photo: Remco Huvermann

In de klasse Boys 14 jaar, was het de Nederlander Nick Onrust die vierde werd. De Josh rijder was zeer tevreden met zijn vierde plek en dankte zijn RTC coach Frank Heijne voor zijn coaching tijdens de wedstrijd. Roy Kater, rijdend voor het Talent Team West, moest op het eerste stuk uitwijken voor een valpartij en werd uiteindelijk zesde. In de finale Girls 15 jaar, was het Mila Kool die er vandoor ging met de derde plaats. Kool was enorm blij met haar derde plaats. Een plek waar Kool vooraf voor tekende. Ze had gehoopt nog een plekje op te schuiven, maar moest genoegen nemen met de derde plaats. Monique van der Valk kwam op het derde stuk ten val en moest genoegen nemen met een zevende plaats.

Mila Kool | Photo: Remco Huvermann

In de finale om de klasse Boys 15 jaar stonden wederom twee Nederlanders. Stef van Doren en Brian van Eeuwijk. Zij werden in deze finale vijfde en zevende. In de klasse Girls 16 jaar stond de Nederlandse Indy Scheepers. Zij is al het hele seizoen te sterk voor de andere meiden. Scheepers reed dan ook vandaag weer op grote afstand naar de titel. Haar start is goed en haar eerste stuk nog beter. Op het tweede stuk ligt de Nederlandse al drie lengtes voor op de rest. De andere Nederlandse in deze finale, was Amber Walravens. Zij werd netjes zevende… Het was een mooi kampioenschap, met mooie resultaten!

Indy Scheepers | Photo: Remco Huvermann