FCC Nuland Nederlands kampioen voor clubs

Vandaag werd het Nederlands Kampioenschap voor Clubs verreden. Het NKC werd verreden op de baan van FCC The Wheely’s. De club uit Baarn pakte op eigen baan een mooie tweede plaats, achter de Brabantse club, FCC Nuland.

Met iets meer dan 500 inschrijvingen werd er vandaag gestreden om die Nederlandse titel. De BMX’ers reden vandaag allemaal voor hun club en de twaalf beste telde mee voor het klassement. Dat het spannend was, bleek wel tot het laatste moment. The Wheely’s waren met een grote groep vertegenwoordigd en gingen dan ook op eigen baan de strijd aan met de andere clubs. Svenja de Groot, verantwoordelijk voor de organisatie, kijkt tevreden terug op deze mooie dag. “Er werd gestreden door jong en oud en het mooie weer maakte deze dag compleet. Zelf reed ik ook mee en ging het me beter af dan verwacht.” In de finale stonden veel rijders van The Wheely’s, maar de vereniging uit Baarn moest toch één vereniging voor laten gaan in het eindklassement. FCC Nuland won het NK voor clubs en op de derde plaats eindigde het Meybo BMX Dreamteam. Voor hen totaal onverwacht, omdat ze maar met 11 rijders waren gekomen, vanwege een blessure binnen het team. Het Dreamteam ging er dan ook vanuit niet voor de prijzen mee te doen. De derde plaats was dan ook een mooie verrassing voor ze!

Photo: Lou Designs & Photography

FCC Nuland was gemotiveerd naar Baarn gekomen. De laatste Nederlandse titel was in 2014. Mark de Veer sprak na de wedstrijd uit naam van de vereniging met ons: “We hebben twee weken lang getraind en alle kinderen weten te motiveren om vandaag hun best te doen. Sinds 2014 hebben we geen grote prijs meer gewonnen, dus het was wel weer een keer tijd. In de finales pakte we vijf keer de eerste plaats en ik denk mede hierdoor dat we de titel hebben weten te pakken. We hebben geen selectie gemaakt, iedere rijder mocht vandaag mee. We hebben geprobeerd om iedere clublid mee te krijgen. Zelfs mijn dochter reed vandaag voor het eerst mee. Uiteraard gingen we voor het resultaat, maar hier hebben we geen selectie in gemaakt.”

Photo: Lou Designs & Photography

Het was een lange dag, met veel wachten, maar het resultaat mocht er zijn voor de clubs. Aan het einde kregen de acht beste clubs van Nederland een mooie, grote beker gepresenteerd. Alle finalisten gingen er met een medaille vandoor. Over twee weken staat het NK in Assen op het programma en zullen een aantal rijders een gooi doen naar die Nederlandse titel. Voor de rijders van FCC Nuland zal vandaag een boost geven richting het NK in Assen. Voor hun kon de dag niet meer stuk!

Photo: Lou Designs & Photography