FCC Nuland prolongeert hun titel

Gisteren werd in Erp het Nederlands kampioenschap voor clubs verreden, het NKC. FCC Nuland wist voor het tweede jaar op rij de titel te pakken en mogen zich weer een jaar lang, de beste club van Nederland noemen.

Het was waarschijnlijk de koudste NKC uit de geschiedenis, maar dit weerhield men niet om massaal naar Brabant af te reizen. Met meer dan 800 deelnemers was het een drukke NKC. Een mooie opkomst… Al vroeg in de ochtend kon er op de baan getraind worden. De trainingstijden waren vanwege de drukte in blokken verdeeld. Na de parade kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Het zou een lange, koude dag worden, met drie manches en finales.

Photo: Remco Huvermann

De organiserende vereniging FCC Wheels, had het allemaal goed voor elkaar. Er waren meerdere voorzieningen getroffen om het koude weer te trotseren. De vrijwilligers lieten zich tijdens dit evenement weer van hun beste kant zien. Ook hadden de deelnemende clubs zelf aan de kou gedacht en in menig tenten stond dan ook een kacheltje te branden. De sfeer zat er ondanks de kou, goed in!

Photo: Remco Huvermann

Op de baan hadden de rijders echter geen last van de kou… Het was hard werken om van voren mee te draaien. Het tempo zat er goed in en er werd weer volop gestreden om de eerste plek. Ook al was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen, de strijd zat er goed in. Maar na een dag racen, kan er maar eentje de beste zijn. FCC Nuland won vorig jaar het NKC in Baarn en wist met een score van 684 ook dit jaar hun concurrentie wederom voor te blijven. Op de tweede plaats eindigde De IJsselcrossers en op de derde, de organiserende club, FCC Wheels. Het was uiteindelijk een mooie dag, met mooie races. Een dag met heel veel kou. Een dag die velen zal bijblijven als die koude dag in Erp!

Photo: Remco Huvermann