Haaksbergen, de eerste TopCompetitie van het seizoen

Haaksbergen is aankomend weekend het toneel voor de eerste nationale BMX wedstrijd. In 2014 werd op de baan in Haaksbergen het Nederlands kampioenschap verreden en in het seizoen 2015 was Haaksbergen de locatie voor de tweede TopCompetitie van het seizoen.

Photo: Lou Designs & Photography

Het nationaal seizoen begint zondag met de eerste TopCompetitie in Haaksbergen en dat is voor de meeste rijders toch wel spannend. Er zijn al een aantal wedstrijden geweest, waarin men zich heeft kunnen meten met de concurrentie. Maar zondag gaat het weer om de punten voor het eindklassement. Wie mag zich aan het eind van het seizoen kronen tot overall winnaar?!

Dit jaar zijn er ook weer vijf rondes:

  • TC1 Haaksbergen op 16-04-2017
  • TC2 Rijswijk op 23-04-2017
  • TC3 Nuland op 11-06-2017
  • TC4 Kampen op 24-09-2017
  • TC5 Valkenswaard op 08-10-2017
Photo: Lou Designs & Photography

Er zal dit weekend in elke klasse gestreden worden om de punten. In elke leeftijdsklasse zitten wel een aantal toppers die de strijd met elkaar zullen aangaan. De baan in Haaksbergen is een leuke baan, met hier en daar toch wel wat moeilijke stukken. Het is een technische baan, met veel bulten. Maar als de baan je goed ligt, kun je er genoeg snelheid uithalen. Een aantal rijders om dit weekend in de gaten te houden, zijn wellicht toch de overall winnaars van het vorig seizoen. In Haaksbergen zullen ook een aantal Elite rijders aanwezig, waaronder Niek Kimmann uit onze nationale selectie. Bij BMX is het altijd moeilijk van te voren in te schatten, waar iemand zal eindigen.¬†Bart van Bemmelen maakte afgelopen seizoen de overstap naar het talententeam van de KNWU en zal samen met Joesry de Groot (Overall winnaar Boys 15 jaar, seizoen 2016) zeker weer strijden om de punten. Ook zijn er dit jaar een aantal junioren, die de overstap naar de Elite hebben gemaakt. Dit maakt deze klasse dit jaar zeer interessant, om te zien wie er al mee kan en wie niet. Justin Kimmann rijdt dit jaar zijn eerste rondjes bij de Elite Men en in deze klasse rijdt hij tegen zijn oudere broer Niek. Beide zullen zondag in Haaksbergen aanwezig zijn. De broertjes Kimmann zullen dit jaar zeker voor spektakel gaan zorgen… De wedstrijd begint zondag om 1100u en men kan zich inschrijven vanaf 0800u-0930u in de kantine van de club. Trainen kan in de ochtend vanaf 0930u en de Pro-sectie is open vanaf 1025u.¬†Hopelijk treffen we het dit weekend met het weer en dan staat niets een mooi race weekend in de weg!