Harmsen wint de eerste 3Nations van het seizoen

Ahnatal, Duitsland was afgelopen weekend het toneel voor de eerste drielandenwedstrijd van het seizoen. In deze 3Nations Cup knokken rijders uit Nederland, België en Duitsland voor het klassement. De Nederlander Joris Harmsen pakte de winst in de categorie Elite Men. Bij de Elite Women stond Merle van Benthem op het podium.  

Velen zeggen dat Ahnatal de gezelligste wedstrijd van het jaar is. De drielandenwedstrijd in Duitsland is ieder jaar weer goed georganiseerd en de baan ligt er altijd super bij. Het is een vrij snelle baan en door de kleur gravel, lijkt het net alsof de gehele baan is geasfalteerd. Al een aantal jaar is Duitsland de eerst organiserende in de reeks van drie wedstrijden. De Nederlandse editie zal verreden worden op de baan in Assen.

Bij de Elite reden er ook rijders uit andere landen mee. Desondanks was het toch een Nederlander die er met de winst vandoor ging. Joris Harmsen wist de winst te pakken voor de Australiër, Shane Rosa en de Canadees, Alex Tougas. Bij de Elite Women reed Merle van Benthem naar een tweede plaats. Van Benthem die een lange tijd geblesseerd was, wist eindelijk weer het podium te halen en was daar dan ook zeer tevreden mee. Vorig jaar reed de Nederlandse een wedstrijd in Phoenix, USA en blesseerde daar haar knie. Volgens eigen zeggen was dit voor haar de moeilijkste blessure om van terug te komen. Het heeft haar veel energie en tijd gekost om hiervan te herstellen. Afgelopen weekend genoot ze dan ook enorm van haar races. Van Benthem: “Had weer zoveel plezier in het rijden van een wedstrijd! Wat heb ik dit toch gemist!” De Nederlandse werd tweede achter de Belgische, Elke Vanhoof. De Duitse Nadja Pries werd derde.

Photo: Remco Huvermann

Ook bij de Junioren was er Nederlands succes. Joesry de Groot wist eerste te eindigen voor Pieter van Lankveld. Een dubbelslag voor Nederland dus. Op de derde plaats eindigde de Belg, Pierrick Eveno. Voor De Groot was dit zijn eerste overwinning van het seizoen. De Nederlander had in de finale een slechte start, maar door een valpartij op de eerste bult, bleven er nog maar drie rijders over. De Groot ging als derde het tweede stuk op… Op het laatste stuk lag hij nog tweede, maar wist Van Lankveld vlak voor de streep voorbij te steken.

Photo: Remco Huvermann

Bij de Junior Women, was het Indy Scheepers die het podium voor Nederland behaalde. De Nederlandse werd na drie manches tweede, achter de Belgische Bo van Tiggel. Op de derde plaats eindigde een andere Belgische, Yellise van den Broeck.

Photo: Remco Huvermann