Harmsen wint TC 2 in Luyksgestel

Een week na het Oranje succes in Baku, stond gisteren alweer de tweede TC van het seizoen op het programma. Het werd een kleurloze dag, met een mooi momentje voor WK-gangers, Indy Scheepers en Joris Harmsen.

Of het nu aan het weer lag, of omdat het een week na het WK was, de sfeer kwam er gisteren maar niet in. Ondanks verwoede pogingen van de aanwezige speakers, kwam het publiek maar niet op gang. De strijd op de baan was er daardoor niet minder om. Er werd wederom hard gereden op de baan in Luyksgestel, waar twee jaar geleden nog het NK werd verreden. Tussen de finales door werden Indy Scheepers en Joris Harmsen nog even in het figuurlijke zonnetje gezet, want ook deze liet het vandaag afweten.

Scheepers wist in Baku het goud te pakken in de klasse Junior Women en ook in Luyksgestel wist ze de winst na drie manches weer naar haar toe te trekken. Ondanks dat Scheepers een eerstejaars Junior is, konden de aanwezige Elite dames haar niet bijhouden. De wereldkampioene rijdt een sterk seizoen en de regenboogtrui is zeker een bekroning op haar harde werken.

Photo: Peejee Media

Harmsen werd in Baku vierde en was daar uiteraard erg tevreden mee. “Blij met de vooruitgang die ik de afgelopen tijd heb geboekt. Zonder de begeleiding en het team was me dit niet gelukt!” In Luyksgestel stond de Nederlander gewoon weer aan de plank en reed in de finale overtuigend naar de winst. Harmsen pakte de winst voor zijn teamgenoot Robin Dijk. Op de derde plaats eindigde een andere teamgenoot, Wouter Segers.

Photo: Peejee Media

Bij de Junior Men waren er meer rijders aanwezig. Deze klasse is bij de mannen goed gevuld en hier werd dan ook voor elke meter gevochten. De overwinning ging uiteindelijk naar Nico Elbers. Op het eerste stuk was een valpartij met Joey Nap en Joesry de Groot, hierdoor werd het veld uit elkaar getrokken en kon Elbers gemakkelijk naar de overwinning fietsen. Elbers eindigde voor Ynze Oegema en Nick Kuijer!

Photo: Peejee Media