Harmsen wint tijdens een natte TC in Valkenswaard

Vandaag werd de laatste nationale Top Competitie van het seizoen verreden. Deze keer was het de beurt aan fietscrossclub Lion d’Or uit Valkenswaard. De dag begon nat en er was zelfs nog even twijfel of de wedstrijd ├╝berhaupt wel door kon gaan. Er waren namelijk problemen met het starthek.

Het weer zag er het hele weekend al slecht uit, zo ook vanochtend viel er veel regen. Tijdens de ochtendtraining kwam men er ook nog eens achter dat de voice box van het starthek niet werkte. Joy van de Boom, FC Lion d’Or: “Ja, balen dat het dan net op dit moment moet gebeuren. We zijn snel naar Luyksgestel gereden, om daar de voice box te halen. Na wat geknutsel hebben we het dan toch weer aan de praat gekregen.” De aanwezige verantwoordelijke van de KNWU, had 1245u als deadline aangegeven. Wanneer het hek dan nog niet gemaakt was, moest men helaas besluiten om de wedstrijd af te gelasten. Maar de vereniging kreeg het op tijd voor elkaar en rond 1300u kon de TC dan eindelijk beginnen… Helaas vanwege de vertraging, moest er een manche geschrapt worden. Dus in plaats van drie manches, had men nu twee manches om uit te maken wie er naar de finales mocht.

Bij de Elite Men was het Joris Harmsen die de hele dag van voren was te vinden. Harmsen reed een uitstekende dag en sloot deze af met de winst in de laatste TC van het seizoen. Tweede werd Mitchel Schotman, die daarmee zijn overall titel wist veilig te stellen. Als derde kwam Tom Mandemakers over de streep. Mandemakers finishte voor Schippers, die daarmee net buiten het podium eindigde. In het algemeen klassement, eindigde Elwin Remmerts op de tweede plaats achter Schotman. Kevin Spanninga eindigde hierin als derde.

Photo: Lou Designs & Photography

De Elite Women reden wel drie manches, maar geen finale. De dagzege ging daarbij naar Danielle Vrenegoor. Zij eindigde voor Ruby Huisman. Huisman wist de tweede en derde manche te winnen, maar vanwege haar valpartij in de eerste manche, moest ze genoegen nemen met een tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Viviana van Hees. Van Hees sprokkelde dit seizoen de meeste punten bij elkaar en wist daarmee de winst te pakken in het algemeen klassement. Vrenegoor eindigde als tweede in dit klassement, voor de eerstejaars Elite rijdster, Ellen Jacobs.

Photo: Lou Designs & Photography

Bij de Junioren wist Dave Kleiboer de winst te pakken, voor Joey Nap. Beide reden sterke manches en lieten in de finale ook zien aan elkaar gewaagd te zijn. Matthew van Dam eindigde als derde. Kleiboer wist met deze overwinning het algemeen klassement te winnen. Van Dam eindigde in dit algemeen klassement op de tweede plaats, voor Joey Nap.