Het NK in het nieuws

Meerdere nieuwsbronnen hadden deze week aandacht voor het Oegema Logistics NK BMX op Papendal. Op de dag zelf was de aanwezige pers al positief gestemd over het evenement en dit zag je terug in de geschreven stukken.

De NOS was aanwezig om een reportage te maken over Twan van Gendt. “Favoriet Van Gendt racet weer na jaar, maar grijpt naast nationale BMX-titel” was de kop van het artikel. De NOS schreef ook over een “Superieure Smulders”. Naast twee man voor deze reportage was de NOS ook aanwezig voor een Radio verslag en hielden zij een interview met KNWU directeur, Thorwald Veneberg.

Ook Omroep Gelderland schreef een stukje over het NK, met als titel; “Smulders superieur naar goud op NK BMX, Van Gendt ‘slechts’ derde”. De Omroep gebruikte beelden van de NOS en begon het stukje met de zesde Nederlandse titel op rij voor Laura Smulders, wat uiteraard ook een mooie prestatie is.

Verder was er nog de website ‘Sportgeschiedenis’ die het NK aanhaalde, maar een flink stuk schreef over de geschiedenis van de sport. “De oudste meldingen in Nederland van wielerwedstrijden als imitatie van de motorcross zijn van meteen na de Tweede Wereldoorlog. Door heel het land waren wedstrijden in het zogenaamde cyclespeedway, door Gooi- en Eemlander op 4 september 1948 omschreven als ‘een imitatie van de populaire motor speedway, niet op motors doch op fietsen.” De site deelt ook oude beelden uit die tijd.

De site ‘FAT BMX’ was ook aanwezig tijdens het NK en schreef; “It becomes obvious that BMX is more than the race itself. The social aspect, having a goal to reach, having something to look forward to, it’s all missed very much. It was time that the new starting hill and new first straight at the Papendal track were put through a serious race test.” (artikel is in het Engels geschreven)

Ook aanwezig tijdens het NK, was de Volkskrant. “NK BMX duurt één wedstrijd te lang voor de wereldkampioen” klinkt de kop boven het artikel. In het artikel komt ook bondscoach, Raymon van der Biezen aan het woord: “De coureurs die last hadden van blessures hebben in hun revalidatieproces geen rekening gehouden met een NK”.

Het ‘AD’ volgde junior Stef van Doren en plaatste een reportage op hun site. “Stef van Doren rijdt vandaag één van zijn weinige wedstrijden dit jaar tijdens het NK BMX in Papendal. In 2016 pakte hij al eerder de titel dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.”