Huisman wint in Baarn

In Baarn werd zondag de tweede Top Competitie van het seizoen verreden. Ook deze TC was een C1 wedstrijd, met veel rijders uit binnen- en buitenland. In totaal waren er 691 rijders aanwezig, om te strijden voor een podium en punten.

Het veld was goed gevuld tijdens de tweede TC van het seizoen. Met het oog op de Europese rondes in Zolder, aankomend weekend, waren er veel buitenlandse rijders op deze C1 wedstrijd afgekomen. Ook de Elite rijders waren weer goed vertegenwoordigd. Bij de Elite Women was het podium echter volledig Nederlands. Ruby Huisman werd in Venlo nog vierde en viel daarmee net buiten het podium. In Baarn verraste ze vriend en vijand door er met de winst vandoor te gaan. “Deze overwinning voelt echt lekker… Het is echt lang geleden dat ik er eentje won, deze had ik nodig voor mijn moraal.” Huisman komt uit Baarn en haar familie en vrienden waren voor deze wedstrijd naar de baan gekomen. “Baarn is niet mijn club, maar ik kom hier wel vandaan en dat mijn familie dan hier is, heeft me denk ik goed gedaan.” Huisman heeft een goeie winter gedraaid en is positief aan het seizoen begonnen. Ze ziet er fel uit op de baan en straalt vertrouwen uit. “Ik voel me goed, ben een stuk positiever en ik wil heel graag naar de Spelen toe. Ik ga mijn best doen en hopelijk kan ik er dan naartoe.” Haar focus ligt dit seizoen op de wereldbekers en het WK in Zolder. Doel is minimaal finales rijden, punten pakken en van daaruit verder kijken. Huisman won de TC in Baarn, voor Judy Baauw en Merel Smulders.

Photo: PeeJee Media

Bij de Elite Men was het podium ook volledig oranje. Joris Harmsen pakte daar de winst, voor Twan van Gendt en Jay Schippers. Harmsen komt terug van een blessure en kreeg vorige week nog te horen dat zijn achterste kruisbanden zijn gescheurd. “Het heeft geen effect op mijn rijden en ik kan er gewoon alles mee doen.” Dat hij er alles mee kan doen, bewees hij in Baarn. Schippers stond voor de tweede keer op het podium. Eerder werd hij in Venlo ook al derde.

Photo: PeeJee Media

In de klasse Junior Men was het wederom Bart van Bemmelen die er met de winst vandoor ging. De Nederlander won de finale voor de Letten, Edvard Glazers en Niks Rozukkalns. Van Bemmelen verlengde zijn winning streak en zit goed in zijn vel. “Het gaat lekker dit seizoen, mag niet klagen. In Verona won ik beide dagen.” De tweede dag won hij in Verona vanaf plek acht, iets wat Niek Kimmann ook regelmatig laat zien. “In de halve finale ging het wat minder en daardoor was ik genoodzaakt om op acht te gaan staan. Dus het was geen bewuste keuze, ook al heb ik het Niek vaak zien doen.” De Junior zal dit jaar ervaring op doen bij een aantal wereldbekers, zoals die op Papendal. “Ga een paar wereldbekers met het team mee, om zo wat ervaring op te doen en uiteraard hopen we ook op mooie resultaten.” Tijdens de eerste TC in Venlo, kwam Kevin van de Groenendaal hard ten val en is daardoor voorlopig even uit de roulatie. Ook Tino Popma kwam hard ten val en zit voorlopig even thuis met een hersenschudding. Van Bemmelen: “Het is natuurlijk vervelend dat dit is gebeurd en je merkt het ook wel aan het team. Met het gemis van Tino en Kevin is het nu wat minder druk tijdens trainingen. Het is vervelend, maar het komt wel goed.”

Photo: PeeJee Media