Indy Scheepers heeft zin in het NK op haar thuisbaan

Wereldkampioene Junior Women Indy Scheepers heeft al zin in het nieuwe seizoen met het NK BMX op haar thuisbaan. We spraken Indy over het afgelopen jaar en hoe ze de winter doorgekomen is. 2019 zal haar tweede jaar bij de Junior Women zijn en hoe zij hier naar uit kijkt kun je hier lezen.

Indy, hoe voelt het om de wereldkampioene Junior Women BMX te zijn?

Ja, dat voelt natuurlijk super vet en leuk! Ik bedoel: niet iedereen kan dat zomaar zeggen en het is iets wat je niet meer vergeet. Ze nemen dat nooit meer af.

Hoe ging het jaar na het winnen van de wereldtitel? Ben je ziek geworden en hoe is dat gegaan?

Na het WK ben ik nog Europees kampioen geworden.  Daarna ben ik met een vriendin rechtstreeks naar Spanje en Turkije gegaan. In Turkije heb ik een maag- darminfectie opgelopen. Dat is natuurlijk super balen ik heb daarna niet veel wedstrijdjes mee kunnen doen.

Ben ja alweer hersteld?

Ja, ik ben intussen weer hersteld. Ik heb deze winter hard getraind in de sportschool en op de baan.

Na een bijna perfect 2018, heb je dingen anders aangepakt in de voorbereiding op 2019?

Nee, ik heb precies hetzelfde gedaan als voorgaande jaren. Dat voelt vertrouwd en dat werkte voorgaande jaren ook goed.

Wat zijn je doelen voor 2019, en hoe ga je die bereiken?

Ik ga natuurlijk in 2019 weer mijn best doen en plezier maken. Dat is het belangrijkst en dan zullen we zien wat 2019 gaat brengen.

Staat het NK BMX in Erp tussen deze doelen?

Het NK op mijn thuisbaan winnen zou natuurlijk super leuk zijn, maar dat weet je bij BMX nooit. In een rondje kan van alles gebeuren.

Wordt dit NK extra speciaal voor je omdat je in de regenboogtrui op je thuisbaan je Nederlandse titel kan verdedigen?

Nee, in welk shirt ik ook rijd, ik zal altijd proberen om mijn titels te verdedigen.

Wat zijn je mooiste en slechtste herinneringen aan de BMX baan in Erp?

Mijn mooiste herinnering van Erp is dat ik na 3 jaar eindelijk weer Europees kampioen werd (2015). En mijn slechte herinnering is dat ik bij de EK-ronde in 2017 niet 100% kon geven in verband met een knieblessure.

Wat is je favoriete gedeelte van de baan in Erp en wat vind je van het nieuwe tweede stuk?

Voor mij is het derde stuk het meest leuk en leerzaam. Ik vind het nieuwe tweede steuk leuk en voor mij zit er nu meer uitdaging in. Ook is het leuk dat het weer eens iets nieuws is. Ik verwacht dat er veel inhaalacties gemaakt kunnen worden om dat het een stuk is waarop je veel snelheid kunt maken.

Heb je een specifieke voorbereiding op het NK BMX?

Nee, hetzelfde als altijd.

Kom je op de open trainingen vanaf 28 april of heb je aan de clubtrainingen genoeg in Erp?

Ik zal waarschijnlijk het meest aanwezig zijn bij clubtrainingen.

Wil je nog iets kwijt aan de fans en/of sponsoren bedanken?

Ik vind het super leuk dat mensen met mij mee leven en me willen helpen en steunen in het financieel gebied, daarvoor wil ik mijn sponsors bedanken. En ik vind het super cute om te zien hoe sommige kleine kindjes me kunnen zien als voorbeeld.

Kijk voor meer informatie of updates over Indy op www.indyscheepers.com