Justin Kimmann wint in Schijndel

De derde TopCompetitie werd gisteren op de baan van Fietscrossvereniging D’n Urste verreden. Het was een wedstrijd die bij de Elite Men werd gewonnen door Justin Kimmann. Een wedstrijd met veel pauzes en helaas een wedstrijd met veel valpartijen.

In oktober dit jaar, viert Fietscross Nederland zijn veertigste verjaardag. Het was gisteren dan ook bijzonder om de derde TC van het seizoen te rijden op de baan van de oudste fietscrossvereniging van Nederland. De eerste opgerichte vereniging van Nederland, was The Champs uit Eindhoven. The Champs moesten zich echter inschrijven bij de kamer van koophandel en dat moest gebeuren op afspraak. Deze afspraak was net een paar dagen later dan die van de club uit Schijndel. Vandaar dat D’n Urste de eerste officiële BMX vereniging van Nederland is en niet The Champs. En daarmee is D’n Urste ook tevens de oudste club van Nederland.

De baan in Schijndel is een echte fietscrossbaan. Een baan waar veel ‘gefietst’ moet worden en veel mogelijkheden biedt om inhaalacties te maken. Het was gisteren een druk internationaal veld wat over de baan reed. Een mooi, breed deelnemersveld, met mooie races. Helaas waren er ook de nodige valpartijen. De ambulance moest te vaak uitrukken. De grootste pechvogel was Jochem van der Wijngaard, hopelijk herstelt hij snel van zijn blessure.

Tijdens deze derde TC waren er veel Elite rijders aanwezig. Zo ook Merel Smulders, die in Baku tweede werd achter haar oudere zus. In Schijndel wist ze gemakkelijk de wedstrijd na zich toe te trekken. De dames reden alleen manches. Op de tweede plek eindigde Indy Scheepers.

Photo: PeeJee Media

Bij de Junior Men was het Ian van Heugten die de winst naar zich toe trok, voor teamgenoot Ynze Oegema. Op de derde plaats eindigde Joesry de Groot. In Luyksgestel kwam De Groot nog ten val, nu zat hij er netjes bij in de finale.

Photo: PeeJee Media

Bij de Elite Men waren er deze keer wat meer rijders aanwezig. Over twee Heats werd bepaald, wie er rechtstreeks naar de finale mocht. In een spannende finale, was het Kimmann die als eerste over de streep kwam. Op het rechte stuk over de kantine, probeerde Robin Dijk nog een plekje op te schuiven. Zijn poging mocht niet baten en de Team TVE Oegema rijder, moest genoegen nemen met een tweede plek. Op de derde plaats eindigde Niels Bensink.

Fun racing and a 3rd place🥉at the oldschool dragstrip in Schijndel! 🇳🇱

Geplaatst door Niels Bensink op Maandag 25 juni 2018