Kater wint tweede topcompetitie in Tiel

De tweede topcompetitie werd zondag verreden op de baan van de Weirijders in Tiel. Winst bij de mannen was er voor BMX Jett rijder, Roy Kater en bij de dames was de winst voor Renske van Santvoort van het Verlu BMX Team.

Het was wederom een mooie zonnige dag, wat dat betreft hebben we tot nu toe, elke wedstrijd nog geluk gehad. Hopelijk brengen we nu geen ongeluk voor de rest van het seizoen. Naast het zonnetje, was de organisatie ook vlekkeloos deze dag en verliep de wedstrijd zonder grote vertragingen. Om 1100u kon de wedstrijd beginnen en de manches werden al snel na elkaar afgewerkt, waar we direct door konden naar de kwartfinales… In deze knockout fase is het altijd spannend om te zien wie er door gaat naar de volgende ronde.

Men U23-Elite

Bij de Men U23-Elite waren er negen rijders aanwezig en na drie manches reden zij direct de finale. In die finale was het Roy Kater die de snelste was. Hij won de TC voor zijn teamgenoot, Brian van Eeuwijk. Rody van den Heuvel werd netjes derde. De derde BMX Jett rijder in deze finale, Teun Kivit, moest genoegen nemen met een plek net naast het podium.

Junior Men

In de klasse Junior Men was Jason Noordam heer en meester. De rijder van Ultimate NL kent een uitstekend seizoen als junior. De junioren reden in Tiel drie manches, waarvan de derde in de finales werd verreden. Noordam won alle drie de manches. Tweede werd Jesse Soede, hij eindigde voor Bart Bakker die als derde over de streep kwam.

Foto: PeeJee Media

Van Santvoort

In de dames klasse reed Van Santvoort naar de winst. De junior, startend vanaf twee, had een goede start en pakte daarmee de hole shot. Lieke Klaus volgde haar op de tweede plaats. Van Santvoort reed een uitstekende finale en kreeg geen dreiging van achteren. Klaus werd tweede voor Suela Ruitenga. Net buiten het podium finishte Danielle Vrenegoor.

Foto: PeeJee Media

De Veer

In de klasse Boys 16 leek het of Ryan Hartman de winst zou pakken, maar Jesse de Veer dacht daar toch anders over. De Veer ging als vijfde de eerste bocht in, maar had een sterk tweede stuk en reed zich terug naar de tweede plek achter Hartman. Op het derde stuk wist hij de koppositie over te nemen en reed zo op de finish af. Sterke finale voor de Verlu rijder.

Valpartij Girls 15-16

In de finale bij de Girls 15-16 was er een valpartij op het tweede stuk. Maar liefst vier rijdsters waren hierbij betrokken. De grootste pechvogel was Meredith van der Haar. Zij reed koppositie, maar na een foutje ging ze onderuit. Door haar val kwamen drie andere ook ten val. Lieke van der Aa profiteerde van deze val. Zij lag tweede en kon Van der Haar ontwijken. De Ultimate NL rijdster pakte de winst voor Demi Nieuwenkamp en Britt Tijhof. Van der Haar eindigde uiteindelijk nog als zesde.

Foto: PeeJee Media