Kimmann met zijn eerste podium van het seizoen

De 3Nations Cup is een landenwedstrijd tussen, Nederland, België en Duitsland. De eerste in de reeks drie wedstrijden werd afgelopen weekend verreden op de baan in Dessel, België. 

Op de vernieuwde baan in Dessel leverde de aanwezige rijders weer een spannende strijd. Bij de heren zag het er in de finale lang naar uit, dat de winst naar België ging. Elite rijder Mathijs Verhoeven lag een geruime tijd op kop, maar maakte op het derde stuk een fout, waardoor hij hard ten val kwam. Hierdoor kon Dave van der Burg een plaatsje opschuiven en zo op het laatste stuk naar de winst rollen. Tweede werd Justin Kimmann en derde de Belg Wouter Segers. Voor Kimmann was dit zijn eerste podiumplek van het seizoen. “Mijn weekend ging wel goed. Ik was zaterdag samen met mijn moeder en opa, met de camper vertrokken naar Dessel. Mijn opa is een trouwe fan, dus die ging ook weer mee. ‘s Avonds nog snel even trainen, waar ik wel even moest wennen aan de baan. De bochten waren wat krap, maar voor de rest was het een prima baan.” In de manches reed Kimmann een prima uitslag en wist zich gemakkelijk te plaatsen voor de halve finale, waarin hij tweede werd achter Jay Schippers. In de finale had de Nederlander een redelijke start. Hij moest vanaf vier komen en ging als derde de eerste bocht in. “In de eerste bocht kwam Jay binnendoor, waardoor ik een plaatsje terugviel naar plek vier. Op het tweede stuk was het vechten voor mijn positie en in de tweede bocht verloor ik wat snelheid door een ander. Maar toen we richting de laatste bocht reden, viel Mathijs en knalde Jay er bovenop. Ik kon er gelukkig omheen, waardoor ik tweede werd achter ‘Big Shaq’ Dave. Mijn eerste podium van het seizoen, dus dat is zeker wel prettig.” De volgende wedstrijd voor Kimmann is de Europese ronde aankomend weekend in Sarrians, waar hij weer een gooi zal doen naar het podium.

Bij de dames stonden Merel Smulders en Manon Veenstra op het podium. Smulders werd tweede achter de Belgische, Elke Vanhoof en Veenstra werd netjes derde. De Belgische komt terug van een vervelende blessure, die ze opliep door haar val eerder dit seizoen in Verona. In Dessel reed ze haar eerste rondjes sinds die val. Ze was dan ook zeer tevreden dat ze deze wedstrijd mocht afsluiten met een winst. “Ik voelde me niet echt comfortabel, maar ik verwachtte niets anders na zeven weken niets doen. Ik weet niet hoe ik me morgen zal voelen, maar dat zien we dan wel!!”

Photo: Remco Huvermann

Bij de Junior Men reed de Nederlander Bart van Bemmelen naar de winst en bij de Junior women, was het de Nieuw-Zeelandse Jessie Smith die de overwinning pakte. Wereldkampioene, Indy Scheepers, moest genoegen nemen met een derde plaats.

Photo: Remco Huvermann