Kimmann pakt de dubbel voor Nederland

Wat een geweldig einde van het wereldbeker seizoen in Argentinië dit weekend. Laura Smulders verzekerde zich zaterdag al van de overall titel en Niek Kimmann deed dat op dag twee bij de mannen. Een dubbelslag voor Nederland, de eerste in de historie Supercross BMX.

Smulders reed op de laatste dag naar een derde plaats. Zij moest in de finale Alise Willoughby en Saya Sakakibara voor laten. Sakakibara had een uitstekende start en stond haar positie niet meer af. Met deze overwinning nam de Australische de tweede plaats in het algemeen klassement over van Judy Baauw. De Nederlandse eindigde op een mooie derde plaats algemeen en zal daar zeker tevreden mee zijn. Voor Smulders is dit haar derde wereldbeker titel op rij en sluit ze daarmee een perfect seizoen af. Smulders wist dit seizoen alle titels die er voor haar te behalen waren, binnen te slepen. Een ongekend resultaat voor de rijdster uit het Team TVE Oegema. “Ik miste nog een overwinning hier in Argentinië, die kan ik nu ook aan mijn lijstje toevoegen. Ik won dit jaar het WK en dat was mooi. Maar ik wilde aan iedereen laten zien, dat ik de ware kampioen was. En daar was maar één manier voor en dat was races winnen. Ik rijd het hele jaar al constant en daarmee wilde ik ook afsluiten.” Een mooi seizoen… Een fantastisch seizoen, met Nederland op één en drie in de categorie Elite Women.

Photo: Craig Dutton

Maar het feestje eindigde niet bij de vrouwen, want ook bij de mannen was er Nederlands succes. Kimmann wist met een finale plek op de tweede dag, zijn overall titel veilig te stellen. De Nederlander had genoeg aan een 1/8 finale, maar reed zoals in elke wereldbeker dit seizoen wederom een finale. Acht wereldbekers en acht finales voor Kimmann, waarvan hij er vier won. Ook voor hem uiteraard een ongekend succes. Op de vijfde plaats in het algemeen klassement, eindigde Twan van Gendt. Kimmann deelde het podium met twee Fransen, Joris Daudet en Sylvain André, de huidige wereldkampioen.

Photo: Craig Dutton