Lang wint ook de tweede topcompetitie

Mika Lang wist zondag ook de tweede topcompetitie op zijn naam te schrijven. Op de baan in Tiel, was de jonge rijder ook deze keer weer de snelste in de categorie Junior Men. Hoe lang kan hij deze winning streak volhouden?

Afgelopen weekend stond de tweede TC op de agenda en deze keer waren we op bezoek bij TFCC De Weijrijders. Met meer dan negentig manches hadden we een druk programma voor de boeg. De wedstrijd begon op tijd, maar in de eerste manches was er wat oponthoud door een paar vervelende valpartijen. Maar door de aanwezige EHBO’ers werden deze goed opgevangen en kon de wedstrijd weer door. De baan lag er goed bij, het weer was ook goed, al was het in de ochtend wel wat koud. Na drie manches strijd gingen sommige door naar de 1/8e finales. Vanaf hier was het erop of eronder. Finishen bij de eerste vier, om de volgende ronde te halen, dat was de opdracht voor iedereen. Naarmate de dag vorderde, kwamen we tot die finales… Waar jong en oud, streden om de dagprijs.

Junior Men

Zoals ook in Wijchen, lukte het Lang om vanaf de start de koppositie te pakken en deze niet meer af te staan. Achter hem reed Hartman naar een tweede plaats. Voor plaats drie was een strijd tussen Jesse de Veer en Bart Bakker. Laatst genoemde verslikte zich in de laatste bocht en viel van van zijn fiets. Hierdoor kon De Veer naar een mooie derde plaats rijden. De Veer heeft dispensatie om dit jaar bij de junioren te rijden en pakt in zijn tweede nationale wedstrijd meteen een podium. Knap gedaan van deze jonge rijder.

Elite Women

Zoals ook bij de eerste wedstrijd van het seizoen rijden de junioren, U23 en Elite dames in één klasse. Een mooi gevulde categorie met een paar interessante namen. Ook in deze klasse een aantal dames met dispensatie. Eentje hiervan is Meredith van de Haar. Zij wist na drie manches de dagprijs te pakken. Dit deed ze voor Renske van Santvoort en Michelle Wissing. Pechvogels in deze klasse, waren Amber Walravens en Lieke van der Aa. Zij kwamen in de tweede manche vervelend ten val op het laatste rechte stuk. Van der Aa viel hierbij zo hard, dat zij zelfs afgevoerd werd met de ambulance. Het schijnt dat het nu een stuk beter gaat met de jonge rijdster, maar de schrik zat er even goed in bij haar familie.

Podium dames (Foto: PeeJee Media)

Elite Men

In de gecombineerde klasse, U23 en Elite Men, was het Casper Pipers die er met de winst vandoor ging. Pipers won afgelopen weekend ook een Europese ronde in Zolder en kwam met een goed gevoel naar Tiel. De rijder van het nationale team was een kanshebber voor de dagprijs, maar moest nog wel met een aantal concurrenten afrekenen. In een mooie finale wist hij de ‘hole shot’ te pakken en stond deze niet meer af. Brian van Eeuwijk zat er op het eerste stuk nog goed bij, maar verloor snelheid in de eerste bocht. Elwin Remmerts startte vanaf acht en had een perfecte start en eerste bocht en wist zo als tweede aan te sluiten. Op het tweede stuk leek het alsof hij wat meer snelheid had, maar Pipers kon hem achter zich houden. Op de streep was het nog even spannend wie nu tweede en derde was, maar de fotofinish wees Remmerts toch als tweede aan en Tim Goossens moest genoegen nemen met een mooie derde plaats.

Foto: PeeJee Media