Merle van Benthem op het podium in Massenhoven

Merle van Benthem reed afgelopen weekend naar het podium tijdens de 3Nations Cup in Massenhoven. De Nederlandse liep tijdens de wereldbeker in Zolder een blessure op. Na maanden van niet racen stond ze dan eindelijk weer op het podium.

Van Benthem moest tot haar spijt het wereld- en het Europees kampioenschap afzeggen, vanwege een blessure. De Nederlandse is niet vreemd met blessures, maar beide kampioenschappen in een seizoen missen is geen pretje. De 3Nations Cup in Massenhoven was haar eerste wedstrijd in 3,5 maand tijd. In Massenhoven moest de Nederlandse de Belgische Elke Vanhoof voor haar dulden. Zij werd eerste in eigen land. Achter Van Benthem, eindigde een andere Nederlandse, Ellen Jacobs.

Photo: Astrid Fotografie

Bij de heren won Joris Harmsen de race. Harmsen stond samen met teamgenoot Mitchel Schotman op het podium. Schotman werd in Massenhoven tweede, voor de Belg Marnicq Jansens. Een geslaagde dag dus voor de twee Team TVE Oegema rijders. Harmsen kent een goed seizoen. Deze overwinning in Massenhoven is er dan ook één uit velen dit seizoen.

Photo: Astrid Fotografie

Bij de Junioren stonden drie Nederlanders op het podium. Bart van Bemmelen won de race bij de Junior Men. Hij deed dit met Tino Popma op de tweede plaats. Bij de Junior Women stond Amber Walravens op het podium. Voor Walravens haar eerste podiumplaats dit seizoen bij de Junioren.

Photo: Astrid Fotografie

Aankomend weekend is de vierde TopCompetitie in Haaksbergen en deze staat geheel in het teken van Jelle van Gorkom. De club in Haaksbergen, wat de thuisbasis is van Van Gorkom, zal tijdens de TC geld inzamelen voor het herstel van de Nederlander. Er zal een veiling plaats vinden en verschillende artikelen, zullen te koop aangeboden worden. Alle opbrengsten van deze dag gaan rechtstreeks naar de persoonlijke stichting van Jelle van Gorkom!