Mitchel Schotman wint in Nuland

Vandaag werd de derde TopCompetitie van het seizoen verreden, op de baan van FCC Nuland. Hoewel Mitchel Schotman er bij de Elite Men met de eerste plek vandoor ging, was Jordy van der Heijden het gesprek van de dag.

Het was een ontzettend zonnige dag en de rijders waren er klaar voor om de derde nationale wedstrijd van het seizoen te rijden. De laatste grote wedstrijd voor het NK op 1 en 2 juli in Assen! Bij de Elite Women waren er ook deze keer niet genoeg dames aanwezig om een finale te rijden. Daarom reden zij maar drie rondjes op de mooie, compacte baan in Nuland. Bij de heren werd er wel een finale gereden… En wat voor een finale!

De winnaar van de dag, Mitchel, startte in deze finale op één en had op het oog een voortreffelijke start. Zij aan zij met Jordy reed hij richting de eerste bocht. “Voor mijn gevoel had ik een mindere start, maar was mijn versnelling goed. Op de tweede bult kon ik iets naar buiten springen, maar terwijl ik naar buiten sprong, raakte ik Jordy. Hij vloog hierdoor rechtdoor, terwijl ik de bocht gewoon kon draaien.” Het eerste stuk van Fcc Nuland is een snel stuk, met een krappe bocht, waardoor het lastig draaien is voor de Elite. “Ik kon de rest van de baan goed versnellen en had een kleine voorsprong. Achteraf zag ik op de beelden dat de rest ietwat werd opgehouden door de val van Jordy. Daardoor lag ik dus ook een stukje voor… Ben blij met mijn overwinning en gelukkig heeft Jordy niks!”

Jordy zat in die finale aan de buitenkant van Mitchel en werd letterlijk getorpedeerd, in die eerste bocht. De Stay Strong rijder vloog op volle snelheid het publiek in en er was even lichte paniek. De crash zag er behoorlijk heftig uit. Bijna niemand had op dat moment meer oog voor de rest van de race. Alle ogen waren gericht op die eerste bocht, waar Jordy het publiek invloog. “Ik reed met Mitchel mee en omdat de eerste bocht vrij krap was, ging Mitchel steeds verder naar buiten. Wij kwamen toen met de sturen in elkaar en door de zwieper die ik kreeg, schoten mijn handen van het stuur. Ik was toen even ‘Out of Control’ en zo front flipte ik over de boarding. Het ging natuurlijk allemaal wel snel. Maar toen ik de beelden terug keek, ging het precies zoals ik het in mijn hoofd afspeelde. Gelukkig heb ik verder niets, ik hoop dat de mensen in het publiek ook niets hebben. Ik weet niet waar mijn fiets naar toe ging, maar ik werd goed opgevangen door de mensen die daar stonden. Ik ben ze hier enorm dankbaar voor!”

Photo: Lou Designs & Photography

 

Photo: Lou Designs & Photography