NAP wint in Uithoorn

Joey Nap wist afgelopen zondag zijn eerste overwinning te pakken in de categorie Elite Men. Hij deed dit op zijn thuisbaan in Uithoorn. Winst bij de dames was er voor Lieke Klaus. 

Zondag werd alweer de vijfde nationale wedstrijd van het seizoen verreden. Deze keer op de baan van het UWTC in Uithoorn. Met de wereldbekerwedstrijd op Papendal aankomend weekend, waren er veel afwezig bij de Elite en Junioren. In de categorie bij de dames stonden er drie rijdsters aan de start en bij de heren hadden we het geluk dat er vier Canadezen waren. Zij waren in totaal met zeven man, maar reden net als de dames alleen de manches. Na de achtste finale mochten zij zich opmaken voor een podium.

Zoals gezegd was het Nap die er met de winst vandoor ging. De rijder van het UWTC had de snelheid goed te pakken op zijn thuisbaan. De Uithoornse rijder wist al zijn manches te winnen. Nap pakte de winst voor Rik Ouwendorp en Rinke Oegema. De vier Canadezen, moesten genoegen nemen met een plekje buiten het podium.

Foto: PeeJee Media

Winst voor Klaus

Bij de dames moesten Meredith van der Haar, Demi Nieuwenkamp en Klaus uit gaan maken wie er met de winst vandoor zou gaan die dag. Na drie manches was het de veteraan, die het van de jonkies won. Van der Haar, rijdend met dispensatie, pakte een tweede plek en Nieuwenkamp eindigde op plek drie. Maar met die derde plek zal de Junior niet ontevreden zijn geweest, want voor alledrie de dames lag er een mooie envelop klaar na de wedstrijd.

Foto: PeeJee Media

Junior Men

Ook bij de Junior Men waren er een aantal afwezige die zich spaarde voor Papendal. Kansen dus voor de overige om in Uithoorn de winst te pakken. Bart Bakker maakte hier optimaal gebruik van en wist van kopstart de finale te winnen. Bakker won niet alleen de finale, maar wist al zijn manches winnend af te sluiten. In de finale eindigde Ryan Hartman op een tweede plaats, voor Jesse de Veer.

Boys en Girls 15-16

In de categorie Girls 15-16, zagen we een spannende finale met een hoofdrol voor Indy Schoffelmeer. Debbie Schalk had een goede start en pakte meteen een voorsprong op de rest. Maar op het derde stuk wist Schoffelmeer de koppositie over te nemen. Zij reed af op haar overwinning, terwijl Schalk nog moest vechten om die tweede positie. Deze verloor ze uiteindelijk op de lijn aan Bo Makkink.

  1. Indy Schoffelmeer
  2. Bo Makkink
  3. Debbie Schalk

Bij de Boys 15-16 ging de winst uiteindelijk naar Twan van Dorp. Hij won de finale voor Jens Lauwers en Jesse Elzenga. Van Dorp pakte de hole shot en stond deze niet meer af. De drie reden van begin tot eind in dezelfde volgorde naar de finish. Op achterstand volgde de rest.

  1. Twan van Dorp
  2. Jens Lauwers
  3. Jesse Elzenga
Foto: PeeJee Media