Nederlands kampioenschap BMX 2017

Assen was dit weekend het decor voor het Nederlands kampioenschap BMX. Aan FC Unitas de eer om de organisatie op zich te nemen. Zaterdag was er al de Time Trials, met winnaars Niek Kimmann en Laura Smulders. Vandaag was er de race, voor de titel en de Nederlandse trui.

In 26 klassen werd er dit weekend gestreden om de Nederlandse titel. Jong en oud was naar Assen gekomen om met elkaar de strijd aan te gaan. Ook vandaag bleef het droog en kon het publiek genieten van een aantal mooie races. De dag kwam wat langzaam op gang, maar tegen het einde, werd het spannender en spannender. In de finales kon je merken dat het vandaag om een titel ging. Er waren dan ook een aantal valpartijen, met een enkele, zelfs terwijl de rijder op kop lag. But that’s all in the game!

Het podium bij de Elite was vandaag exact hetzelfde als gisteren tijdens de Time Trial. Bij de Elite Men, was het Niek Kimmann, voor Dave van der Burg en Twan van Gendt. Kimmann: “Ik heb altijd een haat liefde relatie met het NK gehad. In mijn jeugd won ik nooit een titel, bij de junioren won ik ze beiden en afgelopen twee jaar was het ook net niet. Ik was er gebrand op om nu een goed NK te hebben. Mijn eerste titel bij de Elite… Ik ben er blij mee!” De maand juli is een belangrijke maand, een maand waarin Kimmann hoopt te pieken. “Ik heb me sinds Rio niet zo gevoeld als nu. Ik heb het idee dat ik mentaal scherper ben. Eerst gaan we naar Bordeaux en daarna Rock Hill. We gaan het zien!”

Photo: Lou Designs & Photography

Bij de vrouwen was het Laura Smulders die de dubbel pakte, voor Judy Baauw en Ruby Huisman. Smulders: “Ondanks dat ik het altijd een spannend weekend vind, is het me dan toch gelukt. Het gevoel te moeten presteren is groot tijdens het NK. Je bent het bijna aan je stand verplicht. Maar gelukkig heb ik de dubbel wederom te pakken.”

Photo: Lou Designs & Photography

Bij de Junior Women rijden dit seizoen maar twee dames, Lotte van der Wiel en Gerlinda Remmerts. Laatstgenoemde kwam tijdens de derde manche hard ten val en bleef even bewusteloos op de baan liggen. Remmerts stond daarna gewoon op het podium om haar tweede prijs in ontvangst te nemen. Van der Wiel pakte de eerste prijs en de titel.

Photo: Lou Designs & Photography

Kevin van de Groenendaal pakte de winst bij de Junior Men. Op het laatste stuk werd het nog even spannend, maar Van de Groenendaal wist toch zijn wiel als eerste over de finishlijn te drukken. “Ik voelde me goed vandaag. Ondanks een zware week op Papendal, waren mijn benen top. In de laatste bocht was er voor mij een onverwacht beuk partijtje, maar kon ik toch nog de winst pakken. Ik had de titel enigszins wel verwacht gezien mijn seizoen tot nu toe. Het gaat lekker tot nu toe en ik hoop dit seizoen mooi af te kunnen maken!”

Photo: Lou Designs & Photography

Vandaag werd ook bekend gemaakt waar het NK in 2018 zal gaan plaats vinden. De organiserende vereniging voor volgend seizoen is UWC Uithoorn. Zij mogen volgend seizoen het Nederlands kampioenschap gaan organiseren op hun vernieuwde baan!