Nieuwe datum voor EK BMX 2020 in Dessel

Gisteren kwam er via de UEC een persbericht naar buiten, betreffende het Europees Kampioenschap BMX in het kalenderjaar 2020. De nieuwe datum voor deze kampioenschappen zijn voorlopig gepland op 2,3 en 4 oktober.

De herziene planning van UEC-evenementen op de internationale kalender van 2020, krijgt langzaamaan vorm. De datum voor de BMX Racing European Championships in Dessel (België) staat nu gepland op 2, 3 en 4 oktober 2020. De nieuwe datum op de internationale kalender, die 7 Europese titels zal toekennen (Juniors, Under 23, Elite Men, vrouwen en de teamtijdrit), zal ervoor zorgen dat een hoog technisch niveau wordt gehandhaafd, aangezien het een van de belangrijkste evenementen van het seizoen is.

Rocco Cattaneo, voorzitter van de Union Européenne de Cyclisme: 

“In deze zeer onzekere tijden, werken we aan de reorganisatie van kalenders voor alle Europese evenementen. Dit om het wielrennen de ruimte te geven die het verdient op de internationale kalender. Dit is een zeer moeilijke taak, waar we al onze inspanningen in steken, samen met de UCI, nationale federaties en de verschillende organisatoren. We willen deze dan ook bedanken voor hun medewerking en inzet in deze hectische periode. Hierdoor hopen we de voltijdse activiteiten weer snel te kunnen hervatten. Mits de omstandigheden dit toelaten. Ik wil vooral de Belgische Federatie bedanken en de BMX 2000 DESSEL Off-Road club en zijn voorzitter, Frank Smets. Zij ondersteunde meteen onze wens om de BMX European Championships te organiseren, die ongetwijfeld één van onze belangrijkste evenementen op de kalender is.”

De UEC blijft werken aan de nieuwe evenementenkalender die mogelijk zal maken, activiteiten te hervatten vanaf 1 juli. Zoals aangekondigd door de UCI in volledige overeenstemming met de maatregelen van de verschillende bevoegde autoriteiten (Wereldgezondheidsorganisatie, lokale overheden en de UCI). Een kalender die prioriteit geeft aan de gezondheid en de bescherming van de fietsbeweging en al haar sportieve, financiële en professionele aspecten.

Zodra ze beschikbaar zijn, worden alle updates van de kalender gepubliceerd op de website www.uec.ch