NK FREESTYLE BMX 2020 IN SKATELAND ROTTERDAM

Het NK Freestyle BMX vindt op 11, 12 en 13 september plaats in indoor skatepark Skateland Rotterdam. In het weekend wordt bepaald wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen BMX Freestyle mag noemen. Er worden twee verschillende kampioenschappen gereden. Op zaterdag 12 september is de strijd op street parcours voor het eerste officiële, door de KNWU erkende, NK BMX Freestyle Street. Op de zondag wordt de categorie “park” gereden.

Olympische sport

De categorie BMX Freestyle park zal in Tokio volgend jaar haar Olympische debuut maken. Het NK BMX Park 2020 staat op de UCI kalender waarbij de Nederlandse atleten punten verdienen voor de internationale World Ranking. Het aantal punten in de world rankingen geven recht op deelname aan world cups het EK en WK.

Skateland Rotterdam tekent voor de organisatie en wordt ondersteund door de KNWU. Na het succes in van het NK Skateboarden Street 2019 was de motivatie voor weer een Topsportevenement erg groot. De organisatie was niet eenvoudig binnen de corona crisis, veel vragen en onduidelijkheden over wat kan en mag, maar nu zijn heerst trots dat er binnen de maatregelen dit evenement kunnen organiseren. Er kan minder publiek aanwezig zijn dan gewenst maar doordat er een livestream georganiseerd wordt kan er nu meer ‘publiek’ genieten van de actie. Het NK BMX Freestyle 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Stichting Skateland Rotterdam.