NKC 2022, Wijchen

In Wijchen werd zondag het Nederlands Kampioenschap voor Clubs verreden. Dit was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en na twee jaar corona leed mocht er eindelijk weer publiek aanwezig zijn en dat voelde als vanouds.

De dag kon gewoon niet beter… Er scheen een heerlijk zonnetje, het publiek was met grote getallen aanwezig en er werd weer hard gestreden op de baan. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en iedereen had er weer zin in. Zowel individueel als het club resultaat was belangrijk. Gedurende de hele dag was het rekenen geblazen… Wie stond er aan kop?! Want de winnende club mag zich een jaar lang, Nederlands kampioen noemen. Een hele eer! Vorig jaar was deze titel voor Team Ultimate NL. Dit jaar moesten zij genoegen nemen met een derde plaats. De winnende club, was tevens de organisator van het evenement. FCV Wycross ging er met de winst en de titel vandoor. De club had het voordeel van hun thuisbaan, maar toch mag je de titel verrassend noemen.

Foto: PeeJee Media

Voor de wedstrijd waren er ruim 840 rijders aanwezig. Daarvan kwamen 41 rijders uit voor de thuisclub, FCV Wycross. En in ongeveer de helft van alle finales stond wel een rijder uit Wijchen. Pien Reurich, Ranomi Janssen en Boris Berkelmans wonnen hun klasse en sprokkelde zo de meeste punten bij elkaar. De vreugde bij de club was groot met het behalen van de titel. FCC Barendrecht behaalde vorig jaar nog een ‘historische’ derde plaats. Dit jaar klommen ze een plekje en eindigde ze als tweede. Als Barendrecht deze stijgende lijn kan voortzetten is de winnaar voor volgend seizoen al bekend. Maar in de BMX is niets zeker en moet de race gereden worden om te bepalen wie de winnaar is.

Foto: PeeJee Media