Ook op dag drie goud voor Kimmann

Ook op de derde dag van het Europees Kampioenschap was er Nederlands succes. Niek Kimmann pakte zijn tweede gouden medaille in het onderdeel Team Time Trial. Een onderdeel wat alleen tijdens het EK verreden wordt.

In het onderdeel Team Time Trial rijden drie rijders per land een rondje op tijd. De snelste wint uiteindelijk de Europese titel. Of dit een prestigieuze prijs is om te winnen, weten we niet, maar Nederland pakt het goud in de categorie Elite Men. Samen met Jaymio Brink en Jay Schippers, wist Kimmann zijn tweede gouden medaille van het weekend te pakken. Voor Schippers en Brink was dit de eerste Europese titel bij de Elite. Tijdens de training was er nog even een schrik momentje, waar Kimmann de Pro Sectie niet helemaal zuiver sprong, maar in de finale reed hij als enige een rondje onder de 31 sec.

Europees kampioen

Wie zich ook Europees kampioen mag noemen, is Lieke Klaus. Zij wist de winst te pakken in de klasse Women 25+. Klaus de huidige wereldkampioene in de Masters klasse, moest afrekenen met drie andere Nederlandse dames in de finale. Eén daarvan was de wereldkampioene van deze klasse, Suela Ruitenga. Zij won op dag één al een gouden plak bij de cruisers. In deze finale kwam zij er echter niet aan te pas en eindigde op een vijfde plaats. Tweede achter Klaus werd Vera Kwant. De Française, Mathilde Hugot, moest genoegen nemen met een derde plaats.

In de klasse Girls 12 jaar was er ook Nederlands succes. Charlotte Doddema stond als enige Nederlandse in de finale en wist uiteindelijk het goud te pakken. Doddema verloor maar één race op de gehele dag en kan zich daardoor een terechte kampioen noemen.

Foto: PeeJee Media

Podium

Podiumplaatsen waren er voor Julie van den Ham, zij werd tweede in de categorie Girls 11 jaar. En in diezelfde klasse, werd Jeske Buytels keurig derde. Verder was er nog een podiumplaats voor Iris Smit, zij werd tweede in haar klasse, Girls 14. En waar Jill Vogelpoel vrijdag nog Europees kampioen werd, moest ze nu genoegen nemen met een tweede plaats. Derde in deze klasse, Women 17-24, werd Jennifer Maerten. Beiden gecoacht door Dorus Brink.

Jeske Buytels in actie (Foto: PeeJee Media)

Het was een mooi kampioenschap met een prachtige ambiance. De Fransen weten zeker sfeer te maken. We hebben drie dagen kunnen genieten van mooie races, harde strijd, maar er werd fair gereden. Op de derde dag waren er wat meer valpartijen dan op de eerste twee, maar uiteindelijk sloten we de dag met blije gezichten op het podium. Veel Nederlands succes en dat was mooi om te zien tussen al dat Europees geweld.