Popma sluit het seizoen winnend af

De laatste top competitie van het seizoen zit er op. Op de baan in Volkel wist Tino Popma de winst te pakken in de klasse Junior Men. Popma begon zijn seizoen met winst en sluit zijn laatste jaar als Junior ook winnend af. Nico Elbers pakt de eindzege in het algemeen klassement.

Na twee dagen racen komt er een einde aan het top competitie seizoen. Het was een weekend met mooi weer voor de maand oktober. Een weekend met mooie races. In de klasse Junior Men werd ook zondag een finale verreden, waarin acht junioren om de eerste plek streden. Dit keer ging de winst naar Popma, die zijn laatste jaar als junior heeft gereden. “Gisteren moest ik Ian van Heugten voor laten en vandaag had ik een déjà vu. Ik kon Ian gisteren niet voorbij en zat er vandaag weer achter. Maar vandaag koos ik voor de binnenkant in plaats van de buitenkant. Het pakte goed uit en het paste ook allemaal net.” Popma rijdt voor de nationale selectie en zal volgend jaar zijn opwachting maken bij de Elite Men. “Ik hoop dat ik een goeie winter kan draaien en echt kan bikkelen, zodat ik volgend seizoen een mooie stap kan maken.” De junior hoopt veel ervaring op te doen bij de Elite Men. Over dit seizoen kan hij tevreden terugkijken. “Ik begon het seizoen met een overwinning en ik sluit hem af, met een overwinning. Ik ben tevreden!”

Photo: PeeJee Media

Het algemeen klassement werd gewonnen door de jonge Elbers. Hij wist na zes top competities de meeste punten bij elkaar te sprokkelen. Zijn oudere broer Kevin Elbers, pakte de eindzege in het klassement Elite Men. De dagzege ging wederom naar Kevin Spanninga, hij pakte de dubbel. Maar de aandacht ging uit naar Jordy van der Heijden. Van der Heijden rijdend voor StayStrong, reed in Volkel zijn laatste officiële wedstrijd. De StayStrong rijder neemt afscheid van het wedstrijd rijden. “Het was een emotioneel afscheid voor mij. Mijn ouders waren aanwezig en die hebben me toch vijfentwintig jaar gesteund in mijn sport. En toen ik mijn moeder vandaag zag, schoot ik wel even vol.” Van der Heijden reed dit jaar zijn laatste seizoen, maar moest het merendeel missen door een vervelende schouder blessure, die hij opliep bij een potje volleybal. “Ik kon gelukkig weer rijden en dit was de laatste mogelijkheid, dus ik moest hier wel rijden. Het is ook een beetje respect, richting mijn team. Ik kon het gewoon niet laten om het niet te doen.” Van der Heijden heeft een lange carrière achter zich en kan daar met trots op terugkijken. Geheel afscheid van de BMX gaat het niet worden, want Van der Heijden traint ook wat jonge jongens en zal dat voorlopig ook blijven doen.

Photo: PeeJee Media

Bij de dames ging de eindzege naar de junior en wereldkampioene, Indy Scheepers. De dagzege ging net als zaterdag naar Ellen Jacobs. Ook tijdens de laatste TC waren er maar drie dames aanwezig. Na drie rondjes was de uitslag bekend. Jacobs eerste, met daarachter Danielle Vrenegoor en Scheepers. Laatstgenoemde kampt al een tijdje met een virus, die ze in Turkije heeft opgelopen. Scheepers is dan ook blij dat het seizoen voorbij is en kijkt uit naar haar voorbereidingen voor volgend seizoen. Daar zal ze met trots haar regenboogtrui verdedigen in de klasse Junior Women.

Photo: PeeJee Media