Remmerts wint top competitie 3

Elwin Remmerts wist in Baarn de derde top competitie op zijn naam te schrijven. In een uitstekende finale, leek het in de laatste bocht toch nog even mis te gaan. Maar de rijder uitkomend voor Kampen, hield zijn fiets op de baan en reed als eerste over de streep.

De derde TC van het seizoen werd verreden op de baan van FCC The Wheely’s, waar het voor de rijders weer business as usual was. En ook deze keer kon het publiek genieten van mooie races en het mooie weer. De zon was weer volop aanwezig en dat rijdt toch lekkerder dan wanneer het regent.

Elite Men

De Elite Men reden hun rondes, samen met de aanwezige Juniors en U23 rijders. Verdeeld over twee bakken, werden er drie manches afgewerkt, waarna een finale volgde. In deze finale startte Remmerts vanaf plek zes. Op de tweede bult lag de rijder van Kampen al een lengte voor. Remmerts kon als eerste de bocht insturen. Op de pro sectie wist hij Joey Nap voor te blijven, die op de tweede plaats reed. Rody van de Heuvel lag op de derde plaats, maar had meer vaart en op het derde stuk zag je dat hij een actie aan het voorbereiden was. Vanaf plek stak hij in de laatste bocht van buiten naar binnen en behaalde daar bijna de eerste plaats mee. Van den Heuvel kwam tegen Remmerts aan en gelukkig wisten beiden overeind te blijven, maar kon Remmerts er zijn voordeel uit halen. Met deze actie was Nap wel een plekje gezakt en kwam daardoor als derde over de streep, achter Van den Heuvel en winnaar, Remmerts.

Women All

In de categorie waarin de Elite Women, samen rijden met de junioren en de dames uit de klasse Women 17+, was het Lieke Klaus met de winst. Startend vanaf één wist ze de hole shot te pakken en deze positie gaf ze niet meer weg. Klaus was deze dag te snel voor de rest. Met een behoorlijk voorsprong reed ze over de baan naar de finish. Achter haar was het wel spannend. Jennifer Maerten wist de tweede plaats zeker te stellen, voor Suela Ruitenga, die op het tweede stuk nog vijfde lag. Sterke comeback van Ruitenga op het derde en vierde stuk. Joyce Bax moest hierdoor genoegen nemen met een plekje net buiten het podium.

Foto: PeeJee Media

Girls 15-16 jaar

In de klasse Girls 15-16 jaar reed Anne Bos naar de overwinning. Zij deed dit voor Jill Vogelpoel en Demi Nieuwenkamp. De eerste en tweede plaats waren na de eerste bocht al wel bekend, maar voor de derde plaats moest eerst nog een mooie actie komen in de tweede bocht. Na een Mooie actie binnendoor van Nieuwenkamp, schoof zij een plekje op en pakte ze zo de derde plaats over van Lieke van der Aa, die uiteindelijk vierde werd.

Foto: PeeJee Media

Boys 16 jaar

In deze mooie klasse, rijden een paar jongens die aan elkaar gewaagd zijn. Ook op de baan van The Wheely’s, was het weer smullen geblazen. Ryan Hartman lag in de finale op plek vier, uitkomend de eerste bocht. Maar met een fantastische actie in de tweede bocht, schoof hij maar liefst drie plaatsen op. Met een klein foutje in de laatste bocht, leek het nog even of Stijn van Soest hem op de lijn had verslagen. Maar na een fotofinish bleek het toch Hartman te zijn, voor Van Soest en derde werd Jesse de Veer.

Foto: PeeJee Media