Schotman wint laatste TC op thuisbaan

Mitchel Schotman wint de laatste Top Competitie van het seizoen 2021. Na een mooie reeks was de TC in Kampen voorlopig weer de laatste wedstrijd. De winterstop is aangebroken en iedereen kan weer gaan werken aan doelen voor het nieuwe seizoen.

De dag begon moeizaam, maar gedurende de dag kwam de sfeer er toch in en was het weer een prachtige BMX dag. Helaas was dit voorlopig wel de laatste. Na een mooie tweede seizoenshelft, is de winterstop nu aangebroken. Een paar maanden rust voor sommige en voor andere weer tijd om te werken aan verbeterpunten. Sterker en sneller worden voor het nieuwe seizoen.

Michelle Wissing

In verband met een wereldbeker in Turkije, waren er maar weinig Elite rijders aanwezig in Kampen. Renske van Santvoort en Michelle Wissing reden daarom mee met de dames 17+. Tijdens de finale was het Wissing met een betere start en pakte zo de hole shot, voor Van Santvoort. Zij kon volgen en in de laatste bocht probeerde ze onderdoor te komen. Samen reden ze op de finish af, waar het centimeters verschil was. Maar Wissing, de derde van de wereld, wist er toch met de winst vandoor te gaan. Van Santvoort eindigde als tweede en derde werd Lieke ‘Sunshine’ Klaus.

Foto: PeeJee Media

Elite Men

In de finale van de Elite Men ging het op de pro sectie helemaal mis. Met acht man stonden ze aan het hek van de acht meter heuvel in Kampen. Zodra het hek viel, was het Tim Goossens die de kop pakte, voor Schotman. Julian Bijsterbosch volgde, met daarachter Jaymio Brink. Op de pro sectie wist Schotman meer snelheid te pakken dan Goossens en sprong hem op de berm jump voorbij. Maar voor Brink ging het daar mis… Bij het landen op de tweede jump, verloor hij de macht over zijn stuur en viel tegen de oploop van de berm jump aan. Verschillende rijders konden niet meer uitwijken. Teun Kivit kon nog net op tijd zijn val opvangen, maar Stef van Doren vloog er vol overheen en bleef even liggen. Maar Brink en Van Doren konden uiteindelijk toch weer op eigen kracht de baan verlaten. De schrik zat er even goed in, maar gelukkig liep het redelijk goed af.

Teun Kivit | Foto: PeeJee Media

Girls 15 – 16 jaar

In de klasse Girls 15 en 16 jaar, rijden meiden die wellicht volgend seizoen de overstap maken naar de Junioren. In de finale stonden een aantal snelle dames aan het hek. Snelste van allemaal was Lissi van Schijndel. Met een uitstekende start wist ze op het eerste stuk al een kleine voorsprong te pakken. De dame van KWC Kampen, Celia Visch, wist Van Schijndel nog te volgen. Op het derde stuk vond Visch de aansluiting, maar op het laatste rechte stuk gaf de dame van Ultimate NL nog even gas en wist ze de winst te pakken. Op de derde plaats eindigde Anne Bos. Kim van laar werd vierde en viel daarmee buiten het podium. De vijfde plaats was er voor Isa Sutman. Zesde werd Jerney Rexwinkel. Op de zevende plaats eindigde Demi Nieuwenkamp en laatste over de streep, was Anouk Janssen.

Foto: PeeJee Media

Boys 16 jaar

Bij de Boys 16 jaar werd er weer hard gereden. Een mooie klasse om te zien, met een aantal serieuze jongens. Een daarvan is Jason Noordam. Startend vanaf de binnenkant pakte ‘The Cricket’ de hole shot, met achter zich, Jaro van Lier van team J.E.T.T. Jesse Soede volgde op een mooie derde plaats. Maar de winst was al snel bekeken… Noordam reed een nette ronde en er kwam geen bedreiging van achteren. Van Lier moest genoegen nemen met een tweede plaats. Derde werd Soede, van Eagle BMX Team en op de vierde plaats, was het Bodhi Bakker. Lars van Vliet, teamgenoot van Soede, eindigde op de vijfde plaats. Stijn Ouwens werd zesde. Zevende werd Daan Corts en Sem Verhoeven kwam als achtste en laatste over de streep.

Foto: PeeJee Media