Smulders en Kimmann Nederlands Kampioen TT BMX

Het NK weekend in Erp, werd zaterdag ingeluid met de Time Trial. Laura Smulders en Niek Kimmann wisten ook dit jaar hun titel te prolongeren. Beiden waren gewoonweg te snel voor de andere en pakten daarmee de titel, Nederlands kampioen Time Trial.

Smulders eindigde in een tijd van 36,488 en was daarmee 0,773 seconden sneller dan de nummer twee, Judy Baauw. Merel Smulders eindigde op de derde plaats en maakte daarmee het podium compleet.

Photo: PeeJee Media

Bij de mannen was Kimmann de snelste en zette een tijd neer van 32,103 seconden. Met deze tijd was hij 0,856 seconden sneller dan Dave vd Burg. Joris Harmsen eindigde op de derde plaats. Kimmann: “Een tijdrit is ook mooi… Een Nederlandse titel, is een Nederlandse titel. Je rijdt tegen gasten, waarmee je doordeweeks ook traint. Het voelt als een gemiddelde dinsdagmiddag, alleen hangt er nu een truitje aan vast. Het is allemaal redelijk ontspannen, maar er hangt een ook titel aan, dus tegelijkertijd wil je ook zo hard mogelijk rijden.”

Photo: PeeJee Media

Kimmann maakte zijn eerste rondjes op zijn nieuwe fiets en is blij met deze titel. Ook al heeft de tijdrit, minder prestige als de echte titel, toch is de Nederlander blij met zijn achtste Nederlandse trui. “Het is geen Olympisch onderdeel meer en ook op het WK wordt deze niet meer verreden, maar ik vind het mooi voor mezelf om te kijken, hoe hard ik mezelf kan pushen. En als ik dan zie dat ik 0,8s harder reed dan de nummer twee, geeft dat wel een goed gevoel. Misschien ben ik daar wel blijer mee, met hoe ik rondreed, dan met de trui.”

Vandaag is de race en kunnen zowel Smulders als Kimmann ook daar weer hun titel prolongeren. Het zal voor de overige rijders lastig worden om deze twee giganten te verslaan. Beiden maken een sterke indruk dit seizoen en zijn dan ook weer favoriet voor de titel.