Start to BMX

BMX wordt veel door kinderen gedaan, maar ook voor volwassenen is het een geweldige uitdaging. Speciaal voor volwassenen die willen ontdekken hoe leuk BMX is bieden wij Start to BMX aan. In 3 trainingen ervaar je het toffe, snelle en uitdagende van de BMX-sport.

“Ik doe mee aan Start to BMX omdat mijn zoon BMX’t en ik het leuk vind om zelf ook een keer de basis te leren.”
Roy – deelnemer Start to BMX

Basisvaardigheden BMX

Bij BMX zijn vaardigheden belangrijker dan snelheid en kracht. Uiteraard spelen deze laatste twee factoren een belangrijke rol, maar zonder de juiste techniek kom je er niet. Daarom staan de basisvaardigheden van BMX centraal tijdens Start to BMX. Zo leer je hoe het veren (pumpen) op de fiets werkt. Ook leer je door bochten rijden en hoe het starten werkt: de juiste houding, timing en beweging. Als dat allemaal goed gaat, laten we je ervaren hoe je kunt springen. Juist die focus op de techniek wordt als positief ervaren.

“Als mountainbiker vind ik Start to BMX een mooie aanvulling om technisch beter te worden. Op
steeds meer MTB-routes in Nederland liggen pumpsecties, waardoor het pumpen heel goed van
pas komt. Maar ook de algemene fietsbeheersing zoals balans en snel draaien en keren heb je als
mountainbiker veel aan.”

Plezier

Bij elke sport staat plezier centraal, zo ook bij BMX. Daarom zijn de trainingen van Start to BMX erop gericht om met veel plezier kennis te maken met BMX. We zorgen ervoor dat je met zelfvertrouwen en een glimlach op de fiets zit. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers en in kleine groepen zodat er voldoende ruimte voor individuele aandacht is.

Foto: PeeJee Media

Materiaal

Wij regelen het materiaal om te kunnen BMX-en. Zo kun je gebruik maken van onze fietsen, helmen en valbescherming. Daarnaast worden de trainingen op een veilige BMX-baan gegeven.

Doe mee

Wil je ook mee doen? Kijk op de website van de KNWU Wielerschool voor meer informatie en om in te schrijven. Nog geen Start to BMX bij jou in de buurt? Mail naar wielerschool@knwu.nl.  Dan kijken wij of we een locatie in de buurt kunnen realiseren.