Top Competitie Barendrecht | Dag 2

Gisteren werd in Barendrecht de tweede dag van de eerste Top Competitie verreden. Het weer zat deze dag iets meer mee en de sfeer zat er goed in. Al met al kunnen we gerust stellen, dat de eerste TC een geslaagd weekend was. Hopelijk was dit weekend een voorbode voor de rest van het seizoen. Want dit smaakt naar meer.

De organisatie van de eerste TC was dik in orde. Er heerste een bepaalde rust over de baan en de sfeer naast de baan was goed. Nee, op de organisatie was niets aan te merken. Ondanks de beperkingen omtrent COVID-19, zat dit evenement prima in elkaar. Sommige ouders vonden zelfs de weg naar een hoger gelegen dijk, waar ze van een afstand (in het zonnetje) konden genieten van de wedstrijd. Op de baan was het weer vanouds spannend… En voor de thuisblijvers was er een live stream opgezet. Het leek er even op, of we nooit een corona pauze hebben gehad.

Op de tweede dag werden er negen finales gereden en in de manches werd voor elke centimeter gestreden. Ook waren de meiden vandaag weer van de partij en ook zij lieten zich niet zomaar inhalen. In de klasse Girls 11 – 12 jaar, was Lieke van der Aa een maatje te groot voor haar concurrentie. Met een behoorlijke voorsprong, pakte zij in de finale de eerste plaats voor Iris Smit en Indy Delahaye.

Foto: PeeJee Media

In de leeftijd Girls 13 – 14 jaar ging de Nuenense, Lynn Blewanus, er met de winst vandoor. Ze reed de hele dag al met een blessure rond, maar gaf de moed niet op. In de finale maakte Blewanus een mooie inhaalactie in de tweede bocht. Ze stak scherp onderdoor en kon zo de eerste plek overnemen en stond die niet meer af: “Mijn dag begon op zich goed, maar gedurende de dag ging het bergafwaarts. Het starten lukte niet meer goed en in de derde manche viel ik ook nog eens in de laatste bocht. In de halve finale wilde ik geen risico’s lopen en deed ik rustig aan. Maar in de finale was het voor mij alles of niets en dat pakte gelukkig goed uit.” De 14-jarige fietste met een peesontsteking in haar onderarm en had daar veel last van. Maar in de finale kon ze de pijn verbijten. Eenmaal over de finish, reed ze direct naar de EHBO.

Foto: PeeJee Media

Bij de Boys 16 jaar was het Jason Noordam, de man met de vele bijnamen, die de winst naar zich toe trok. Noordam liet het er gemakkelijk uitzien op de baan. Je kon niet aan hem aflezen dat we er een lange tijd tussenuit zijn geweest. De snelheid was aanwezig, maar ook de stijl waarmee hij over de baan reed, was een lust voor het oog. Noordam: “Eerste wedstrijd van het jaar, voor mijn gevoel moest ik er nog wel inkomen. Het is ook altijd afwachten, hoe andere ervoor staan. Maar het ging wel lekker vandaag.” Wat betreft wedstrijden heeft de Ultimate NL rijder wel even stil gezeten, maar naar eigen zeggen heeft hij wel ‘volle bak’ door getraind. Door de corona hebben sommige een leeftijd overgeslagen en dat is voor jongens in de puberteit toch wel lastig, zo ook voor Noordam: “Het is wel lastig, omdat je flink aan het groeien bent en qua spieren is het ook weer anders/wennen. Maarrr… Eén is één, he!” Voor de aankomende kampioenschappen gaat Noordam gewoon zijn best doen en heeft hij er verder geen verwachtingen bij. “Meer dan mijn best kan ik niet doen, zo heb ik dat ook met mijn trainers afgesproken.”

Foto: PeeJee Media

Uitslagen

Girls 05 – 08 jr

 1. Lova La Grand
 2. Pien Reurich
 3. Danique van Dalen

Girls 09 – 10 jr

 1. Charlotte Doddema
 2. Fenne de Veer
 3. Isa Baan

Girls 11 – 12 jr

 1. Lieke van der Aa
 2. Iris Smit
 3. Indy Delahaye

Boys 13 jr

 1. Guus Klinker
 2. Loris Reker
 3. Jens Lauwers
Foto: PeeJee Media

Girls 13 – 14 jr

 1. Lynn Blewanus
 2. Debbie Schalk
 3. Laure Gottemaker

Boys 14 jr

 1. Jesse de Veer
 2. Kyano van Vlimmeren
 3. Maddox van Deene

Boys 15 jr

 1. Sep Korff
 2. Jayden Drent
 3. Kees Wildeboer

Girls 15 – 16 jr

 1. Verona van Mol
 2. Anne Bos
 3. Kim van Laar

Boys 16 jr

 1. Jason Noordam
 2. Jaro van Lier
 3. Bart Bakker